Programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, care ajută copiii săraci să meargă la grădiniţă, va fi extins la nivel naţional, a anunţat, ieri, ministrul Muncii, Rovana Plumb. Conform unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în cele 11 judeţe în care este implementat programul sunt sprijiniţi 2.400 copii.
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a vizitat, ieri, grădiniţa de copii din localitatea Drăgăeşti-Pământeni, comuna Măneşti, judeţul Dâmboviţa, unde Asociaţia OvidiuRo (OvR), Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa implementează programul „Fiecare Copil în Grădiniţă” (FCG), care încurajează educaţia timpurie a copiilor săraci. În acest an şcolar, numai în judeţul Dâmboviţa sunt ajutaţi să meargă la grădiniţă 285 de copii defavorizaţi, de trei ori mai mulţi faţă de anii anteriori.
Lansat de Asociaţia OvidiuRo (OvR) şi Ministerul Educaţiei, în 2010, FCG stimulează părinţii să-şi aducă zilnic copiii la grădiniţă, oferindu-le tichete sociale în valoare de 50 lei pe lună. Copiii se califică pentru program pe baza veniturilor familiei, condiţiilor de trai şi nivelului scăzut de educaţie al părinţilor. Pentru a primi tichetele, copiii trebuie să fie prezenţi zilnic la grădiniţă, iar părinţii trebuie să participe la o întâlnire lunară cu profesorii şi de 5 ori pe lună, la Ziua Părinţilor. Primul judeţ care a alocat fonduri pentru acoperirea tichetelor sociale a fost Cluj, la începutul anului 2014, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.