Concurs pentru păstrarea unui mediu curat

0
75

La Craiova se va desfăşura cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Naţional de Proiecte de Mediu. Organizarea acestui program pleacă de la ideea că interesul comunităţii se face în conformitate cu legile muncii şi că numai astfel se poate asigur o continuitate pe Terra.

 Situaţia Naţională Educaţională Românească, cuprinsă în politicile europene, acordă o atenţie deosebită ecologiei şi protecţiei mediului. Pentru atingerea acestui obiectiv, concursul îşi propune conştientizarea elevilor că „omul, ca specie biologică, este dependent de natură şi nu poate trăi în afara ei”.

Concursul va avea loc mâine, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova. „Ne propunem, ca obiective, protejarea şi conservarea mediului înconjurător; conştientizarea şi asumarea responsabilităţii protejării mediului de către elevi etc. Acest concurs este destinat copiilor între 13-18 ani şi se desfăşoară pe două etape – judeţeană şi naţională. La faza judeţeană, tinerii trebuie să-şi trimită lucrările, ocupanţii primului loc mergând la faza superioară, care se va desfăşura la Muncel, judeţul Iaşi, în perioada 15-20 iulie”, a precizat prof.  Simona Chiriţă, din cadrul ISJ Dolj.