La volanul bolidului, cu 128 km/h pe Calea Bucureşti

0
79

În cadrul acţiunilor preventive desfăşurate în trafic, la acest sfârşit de săptămână, de poliţiştii de la Rutieră, au fost aplicate amenzi de peste 25.000 lei şi s-au reţinut 7 permise de conducere. Între cei deveniţi pietoni se numără şi un craiovean de 18 ani, prins circulând la volanul unui BMW cu 128 km/h.

Poliţiştii rutieri au acţionat, în acest sfârşit de săptămână, pe linia prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză, urmărindu-se şi prevenirea încălcării normelor rutiere de către conducătorii de autovehicule înmatriculate în străinătate şi mopede.

Acţiunile s-au desfăşurat pe principalele artere de circulaţie din municipiul Craiova, dar şi pe drumurile naţionale şi europene din judeţ, pe DN6 şi DN 65 acţionându-se împreună cu poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Filiaşi. De asemenea, poliţiştii au acţionat pentru verificarea activităţii de transport rutier de mărfuri şi persoane. În cadrul acestor activităţi, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj, oamenii legii au constatat 188 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 25.000 lei, dintre care 85 pentru viteză, 7 conducătorilor auto care efectuează transport rutier de mărfuri, 12 conducătorilor auto care efectuează transport rutier de persoane, restul fiind alte încălcări ale legislaţiei rutiere. În plus, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 7 permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

Unul dintre cei care au rămas fără permisul de conducere este Marinică Gârloi, de 18 ani, din Craiova, depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism BMW 318, pe Calea Bucureşti, din Craiova, cu viteza de 128 km/h, viteză înregistrată cu aparatul radar. „Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 765 lei, în conformitate cu prevederile legale, totodată fiindu-i reţinut permisul în vederea suspendării pentru 90 de zile”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.