Expoziţie de fotografie a artistului Constantin David-Titu

0
34
Constantin David-Titu

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi Fotoclubul „Mircea Faria” din Craiova vor organiza mâine, 17 iunie, ora 18.00, la Galeria de Artă „Vollard” (strada „Traian Demetrescu” nr. 31), vernisajul expoziţiei de fotografie a artistului Constantin David-Titu, reunind 40 de lucrări, atât alb-negru, cât şi color.

Autorul s-a născut la 13 octombrie 1926, în localitatea Balş, judeţul Olt. A urmat Şcoala Industrială – Secţia „Arte Grafice” din Craiova (1940-1944), Universitatea Serală – curs Istoria Filozofiei (1963-1966) şi a fost atestat ca ziarist în 1977 şi 1991. A debutat în presa scrisă în 1949, la cotidianul „Înainte” din Craiova, şi a continuat activitatea la ziarul „Cuvântul Libertăţii” până în 1999. Din anul 2000 până în prezent este colaborator permanent la periodicul naţional „Raţiunea” din Craiova, unde redactează şi publică pagini speciale sub genericul „Atlas”.

În plan extraprofesional, Constantin David-Titu s-a afirmat ca fotograf amator la fotoclubul din cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor din Craiova şi apoi ca membru al Fotoclubului „Mircea Faria”. În anul 1989 a fost confirmat ca membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. A participat la numeroase saloane şi expoziţii de fotografie în ţară şi peste hotare, obţinând premii şi numeroase diplome.

La actuala expoziţie personală, Constantin David-Titu prezintă câteva dintre fotografiile realizate în decursul anilor. Acestea redau momente şi stări de spirit diverse, constituind un prilej de bucurie şi încântare, prezentând privitorilor stiluri arhitectonice („Colonadă”, „Locuinţă cu pridvor” – Cozia, „Clădire cu marchiză”, „Capelă” – Herculane), peisaje („În liniştea dimineţii”, „Ambianţă”, „Orizont”, „Autumnală”, „Creneluri ninse”), naturi statice („Ulcele”, „Paner cu fructe”, „Frezii”, „Amuzament”) sau profiluri spaţiale („Sub cerul albastru”, „Scrutând înălţimile”, „Magistrale pe verticală” ş.a.).