“U” Craiova a asistat la un nou titlu câştigat de CFR Cluj

1
1166

Universitatea Craiova a jucat cât a putut în Gruia, dar n-a putut prea mult, şi a pierdut la limită, aşa cum a făcut cu toate obiectivele acestui sezon. Craiova a jucat mai mult pentru FCSB, decât pentru ea, ţinând cont de echipa folosită şi de abnegaţia staff-ului şi a unor jucători. Dacă ar fi jucat pentru propriul interes, Ştiinţa ar fi promovat câţiva jucători tineri, că tot se făleşte cu academia proprie, şi le-ar fi oferit minute mai multe celor care au jucat mai puţin pe parcursul anului. Nu era cazul de a risca accidentări sau suspendări în formula de bază, ţinând cont că la orizont este şi barajul pentru Europa. Dacă nu le oferi tinerilor şanse în aceste meciuri, în care nu ai niciun fel obiectiv pe hârtie, atunci când o faci? Sau poate, cine ştie, puştii vor fi forţaţi atunci când sunt în joc obiectivele clubului, pentru a se găsi ţapi ispăşitori…

Câte pase la adversari mai vrei să vezi de la Nistor, la 34 de ani, şi ce mai aştepţi de la Vînă, care s-a dovedit un transfer ratat, cât vrei să-l “storci” pe Ivan, care e în scădere evidentă de ritm, după atâtea meciuri? Dacă Danciu, Sala sau Atanas nu merită măcar un sfert de oră într-un meci oficial în care nu ai absolut nimic de câştigat pe hârtie, dar aceşti puşti pot acumula experienţă, ori ai o strategie absurdă, ori joci pentru alţii. Ce-ţi doreşti să dovedeşti sau să obţii cu un sistem cu 5 fundaşi, când, dacă tot joci fără niciun fel de presiune, poţi evolua fără probleme într-o manieră ofensivă, la spectacol?! Pe Reghecampf nu l-am văzut forţând cu 2 sau 3 atacanţi în returul cu Sepsi, în schimb Markovic, Koljic şi Ivan au fost înghesuiţi în careul CFR-ului pe final, iar antrenorul se lamenta pe margine, pentru că se dictaseră numai 3 minute de prelungire. Clubul a avut această strategie probabil de teama de a nu fi înfierat de propagandiştii becalioţi, iar Reghe a acţionat astfel din cauza amiciţiilor pe care le are cu cei de la FCSB. E OK să vrei să ţii în priză jucătorii care vor aborda barajul, dar după două meciuri epuizante, aşa cum ai pretins că au fost cele cu FCSB şi Sepsi, din toate punctele de vedere, ce motiv ai să te expui, la numai câteva zile distanţă, în faţa unei echipe extrem de motivate?

Din păcate, Universitatea a pierdut în Gruia dorindu-şi să încurce campioana, dar, din fericire, nu a reuşit, iar ultramediatizata “finală pentru titlu”, de la Buzău, va fi numai un meci amical. Craiova a vrut să strice sărbătoarea CFR-ului, dar încă o dată a dovedit că nu-şi poate depăşi condiţia. Ştiinţa rămâne o echipă bună, una de top în fotbalul românesc, unul destul de modest, o echipă care acumulat 4 podiumuri şi 3 trofee în ultimii 5 ani, dar care nu poate face pasul spre performanţă. CFR a câştigat pe merit şi acest meci şi acest campionat, al 5-lea la rând. Craiova a asistat a treia oară live în ultimii cinci ani la sărbătoarea rivalilor, semn că nu a fost într-atât de frustrată  şi de ambiţionată, încât să-şi construiască o formulă care să stopeze hegemonia CFR-ului. Dacă Mihai Rotaru ar fi fost atât de iritat că asistă la celebrarea adversarilor, sabotarea petrecerii gazdelor fiind obiectivul enunțat de finanțator la meciul din Gruia, atunci ar fi investit în fotbaliști de calibru, nu ar căuta în permanență în coșul de gunoi al FCSB, că sa culeagă  rebuturile lui Becali.

CFR Cluj – Universitatea Craiova 2-1

Au marcat: Boateng ‘2, Debeljuh ’56 / Mateiu ‘61

CFR Cluj: Letica – Manea, Graovac, Burcă, Camora – Deac, Boateng, Bordeianu – Păun (Omrani ’62), Debeljuh (Yuri ’73), Birligea (Petrila ’62). Antrenor: Dan Petrescu.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 6, Papp 6, Screciu 6, Găman 4 (Roguljic ’75) 5, Vătăjelu 6 – Mateiu 7 (Nistor ’66) 4, Creţu 5 (Vînă ’83) 4 – Baiaram 5 (Markovic ’66) 5, Ivan 5, Koljic 5. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Arbitru: Radu Petrescu 7.

1 COMENTARIU

Comments are closed.