Prof. Liana Poema Dondoe – Premiul Mentor pentru excelență în educație

0
1425

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au oferit, pentru al 12-lea an consecutiv, Premiul Mentor pentru zece profesori și antrenori de excepție. Rezultatele deosebite obținute de acești dascăli de valoare, nominalizați de propriii elevi, au fost recunoscute public și recompensate cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei și câte un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi.

Unul dintre mentorii premiați este Liana Poema Dondoe, profesor de Educație muzicală la Școala Gimnazială „Traian” din Craiova. “În toată cariera mea am fost preocupată în mod deosebit de respectarea principiului conform căruia lecția de educație muzicală nu este o simplă oră de transmitere de informații, ci este ora de exprimare emoțională și de modelare a personalității copilului, sub înrâurirea muzicii”, a declarat dascălul craiovean.

Primul premiu Mentor pentru excelență în educație a fost acordat în anul 2010, iar de atunci acest demers a fost organizat anual, cu scopul de a le arăta profesorilor și antrenorilor că munca lor este apreciată de elevi, părinți, colegi și de întreaga comunitate din care fac parte. Aceste distincții le sunt oferite celor care au descoperit, susținut și lansat tinere talente și care, prin abordarea lor didactică, au influențat pozitiv viața și dezvoltarea elevilor, reușind să pună în valoare talentul și abilitățile pe care le au.

Totodată, în cadrul Galei Premiilor Mentor, care a avut loc la Teatrul Național București, a fost anunțat oficial startul perioadei de depunere a nominalizărilor pentru următoarea ediție a Premiilor Mentor. Până pe 31 decembrie 2022, orice persoană poate nominaliza un profesor sau un antrenor care a avut un rol important în susținerea și modelarea parcursului educațional.