POR 2014-2020 : Complexul facultăților cu profil electric ale Universității din Craiova va fi reabilitat si modernizat

0
341

Complexul facultăților cu profil electric ale Universității din Craiova va fi reabilitat si modernizat cu fonduri din cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat de către Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia și prof. univ. dr. Cezar Ionuţ Spînu – Rectorul Universitatii din Craiova.

Cu o valoare totală de aproape 30 de milioane de lei, noul contract de finanțare intră în implementare și propun investiții în reabilitarea si modernizarea infrastructurii facultatilor cu profil electric ale Universitatii din Craiova. Peste 3000 de studenti si profesori ai Universitatii din Craiova sunt principalii beneficiari ai acestui proiect intrucat se va realiza reabilitarea cladirilor A(C8), B(C9), C(C10) din campusul facultatilor cu profil electric pentru asigurarea unor spatii de invatamant la standarde de calitate europeana. “Prin implementarea acestui contract se are in vedere creşterea capacităţii facutăţilor cu profil electric din cadrul Universităţii din Craiova de a anticipa şi a răspunde cerinţelor pieţei privind standardele şi calitatea academică, de a dezvolta oferta educaţională, beneficiind de spaţii pentru învăţământ şi cercetare adecvate pentru a oferi studenţilor competenţe cros-disciplinare”, a precizat rectorul Universității din Craiova.

Proiectul  are o valoarea totală egala cu suma solicitata de 29.980.580 lei (6.443.972,058 euro). Fondurile nerambursabile solicitate provin din bugetul alocat Regiunii Sud-Vest Oltenia prin POR 2014-2020, Axa prioritară 10 ce vizează „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Operațiunea 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar in relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive. Data estimată de finalizare a lucrărilor prevăzute în proiect este 29.12.2023. “Universitatea din Craiova semnează azi primul contract din cele 7 aplicații depuse in cadrul POR 2014-2020. Toate cele 7 aplicatii (prin care se solicita o finanțare nerambursabila de aproximativ 37 milioane de euro) au ca obiectiv investiții majore in infrastructura unităților de învățământ din Craiova.
Dintre acestea, 3 aplicații (prin care se solicita o finanțare nerambursabila de aproximativ 19,3 de milioane de euro) vizează investiții pentru Facultățile cu profil electric”, a subliniat directorul ADR SV Oltenia.