„Undă verde” pentru judecarea autorului jafului de la agenția de pariuri din Craiova

0
251

Marian Mădălin Boerică, tânărul de 24 de ani, din Craiova, care, înarmat cu un pistol de jucărie, a intrat într-o agenţie de pariuri sportive din centrul Craiovei, a ameninţat-o pe angajată şi a fugit cu 7.000 de lei, a fost menținut, ieri, în arest preventiv. Judecătoria Craiova i-a respins cerere de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar. În plus, instanța a constatat legalitatea rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova și a dispus începerea procesului în care tânărul va fi judecat pentru tâlhărie calificată.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins, ieri, o nouă cerere a lui Marian Mădălin Boerică de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar, menținând măsura arestării preventive față de acesta: „Respinge cererile formulate de inculpatul Boerică Mădălin Marian, prin apărător din oficiu, de revocare şi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată prin încheierea penală nr. 35 din Şedinţa din Cameră de Consiliu din data de 04.03.2018 pronunţată de Judecătoria Craiova, faţă de inculpatul Boerică Mădălin Marian. Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Boerică Mădălin Marian. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 15.05.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței. 

Reamintim că, vineri, 2 martie a.c., în jurul orei 22.45 poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un bărbat a pătruns într-o agenţie Superbet din centrul oraşului, în zona Unirea, a ameninţat-o pe angajată cu un pistol şi a fugit cu toate încasările, respectiv 7.000 de lei. Bărbatul nu avea faţa acoperită, iar echipa de cercetare, coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, a reuşit, sâmbătă după-amiază, să pună mâna pe autorul jafului. S-a stabilit că era vorba despre Marian Mădălin Boerică, de 24 de ani, din Craiova. Poliţiştii au descins la locuinţa acestuia, o cameră în căminul Liceului „Charles Laugier”, şi au găsit pistolul folosit în jaf, o armă din plastic, lucru pe care angajata agenţiei de pariuri nu avea, însă, cum să îl ştie. În plus, oamenii legii au găsit şi banii sustraşi de tânăr. Acesta a fost ridicat şi dus la sediul Poliţiei Municipiului Craiova pentru audieri şi le-a declarat oamenilor legii că sărăcia l-a împins să comită asemenea faptă. Nu are nici un fel de venituri, şi-a încercat norocul la muncă în străinătate, însă s-a întors acasă şi mai juca din când în când fotbal pentru echipa A.S. Voinţa Belcin, din Liga a V-a doljeană, la care este legitimat din anul 2015.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Dosarul a fost analizat în camera preliminară a Judecătoriei Craiova, iar instanța a dispus începerea procesului în acest caz, constatând legalitatea rechizitoriului și a probatoriului: „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu numărul 1927/P/2018 din data de 21.03.2018 privind pe inculpatul: BOERICĂ MĂDĂLIN MARIAN, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a şi d din C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Boerică Mădălin Marian. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 07 mai 2018”, se arată în hotărârea instanței.