Încă 30 de zile după gratii pentru bărbatul care şi-a ucis fratele cu sapa

0
164

Bărbatul în vârstă de 36 de ani, din comuna doljeană Daneţi, care şi-a ucis fratele, în vârstă de 40 de ani, lovindu-l cu sapa în cap, rămâne încă 30 de zile în spatele gratiilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au solicitat instanţei prelungirea arestării preventive a inculpatului, Tribunalul Dolj a admis solicitarea, iar hotărârea a rămas definitivă ieri, când Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia doljeanului.

crimaReamintim că fapta s-a petrecut în satul Branişte, comuna doljeană Daneţi, pe 16 aprilie a.c.. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat ancheta în cauză, victima, Costinel Stănică, în vârstă de 40 de ani, locuia în satul Branişte, împreună cu concubina sa, Geta. În aceeaşi curte, dar într-un imobil separat, locuia alt frate al victimei, Sorin Stănică, împreună cu soţia şi cei doi copii minori. Costinel Stănică şi concubina sa obişnuiau să consume băuturi alcoolice şi se certau frecvent, deoarece bărbatul o suspecta pe concubina sa că păstrează legătura cu „fostul”. Din decembrie 2016 a venit să locuiască în acelaşi imobil şi Ilie Stănică, de 36 de ani, cel de-al treilea frate, care a fost atunci eliberat din Penitenciar, după ce terminase de executat o pedeapsă de 4 ani închisoare primită pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor asupra fratelui său, Costinel Stănică, faptă comisă în decembrie 2012.

dubaPe 16 aprilie a.c., Geta, însoţită de Ilie, a mers la horă în sat, după ora 13.00, şi a revenit la domiciliu în jurul orei 16.00.Seara, când Costinel Stănică a venit acasă, băut, a început să se certe cu Geta, disputa degenerând rapid în acte de violenţă. Ilie Stănică a intervenit, cerându-le celor doi să înceteze scandalul, apoi a mers în curte, de unde a luat o sapă cu care a revenit în casă şi l-a lovit pe fratele său în cap şi pe spate. Victima nu a căzut după loviturile primite, ci s-a dus la culcare, în aceeaşi încăpere a dormit şi concubina sa, în timp ce autorul a dormit în păierul din curte. Dimineaţa următoare au realizat că bărbatul este mort, aşa că un vecin a sunat pe 112. Personalul medical sosit la faţa locului a constatat decesul lui Costinel Stănică, care prezenta leziuni traumatice în zona capului şi au fost anunţate organele de poliţie. Potrivit IML, „moartea numitului Stănică Costinel în vârstă de 40 de ani, a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei, contuziei şi dilacerării cerebrale, urmarea unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă şi bază craniană. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu un obiect tăietor-despicător, posibil sapă”. Ilie Stănică a fost ridicat şi dus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat, procurorul de caz dispunând reţinerea sa pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, iar pe 18 aprilie a.c., bărbatul a fost arestat preventiv.

Săptămâna trecută, procurorii au cerut Tribunalului Dolj prelungirea arestării preventive a lui Ilie Stănică cu încă 30 de zile, propunere admisă de instanţă. Inculpatul a contestat însă hotărârea, iar ieri, Curtea de Apel Craiova i-a espins contestaţia ca nefondată: „Respinge contestaţia, ca nefondată. Obligă inculpatul la plata sumei de 70 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul avocat oficiu rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu”, după cum se arată în hotărârea instanţei.