Doljean condamnat la 6 ani de puşcărie după ce şi-a omorât în bătaie un consătean

0
78

Un doljean de 30 de ani, din comuna Desa, arestat preventiv în iulie 2016 după ce a bătut un localnic în vârstă de 50 de ani, victima decedând la domiciliu, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Dolj la 6 ani de închisoare cu executare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. În plus, judecătorii au stabilit ca inculpatul să achite rudelor victimei 226.000 lei (echivalentul a 50.000 euro) daune morale. Hotărârea nu este definitivă, iar inculpatul a declarat apel, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova, însă între timp bărbatul rămâne în spatele gratiilor, conform deciziei judecătorilor craioveni.

tribunalReamintim că, judecătorii Tribunalului Dolj dispuneau, pe 17 iulie anul trecut, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ion Georgian Frumuşelu, de 30 de ani, din comuna doljeană Desa, sub acuzaţia de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din comuna Desa au fost anunţaţi pe 16 iulie 2016, că se făcuse autopsia în cazul lui Radu Ilea, de 50 de ani, din aceeaşi localitate, găsit decedat la locuinţa sa, medicii legişti stabilind că moartea victimei a fost violentă, ca urmare a unor leziuni suferite prin lovire. În aceste condiţii au fost anunţaţi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind demarată o anchetă pentru a se stabili circumstanţele în care victima şi-a pierdut viaţa. În urma cercetărilor efectuate de echipa complexă formată din poliţişti şi procurori criminalişti s-a stabilit faptul că pe 14 iulie 2016, în jurul orei 15.30, victima, cunoscută cu viciul alcoolului, a avut un scandal cu Ion Georgian Frumuşelu. Cei doi s-au certat în stradă, în faţa locuinţei lui Ilea, iar după ce victima l-a tot înjurat, Frumuşelu l-a luat la bătaie. Radu Ilea a fost transportat la Spitalul Municipal Calafat după altercaţie, însă a refuzat internarea şi a revenit la domiciliu, unde a murit. După ce au primit raportul preliminar al medicilor legişti, care au stabilit că există o legătură de cauzalitate între deces şi loviturile primite, anchetatorii l-au reţinut pe Frumuşelu pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv, de atunci fiind după gratii.

puscarieProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ion Georgian Frumuşelu pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, dosarul înregistrându-se la Tribunalul Dolj pe 1 septembrie 2016. Luna trecută a fost pronunţată sentinţa. Astfel, magistraţii craioveni au admis solicitarea inculpatului de schimbare a încadrării juridice a faptei pentru care a fost trimis în judecată din omor calificat în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi l-au condamnat la 6 ani de închisoare cu executare: „Admite cererea de schimbare a încadrării juridice. Dispune schimbarea încadrării juridice din infracţiunea prev. de art. 189 alin. 1 lit. e cod penal (omor calificat), în infracţiunea prev. de art. 195 cod penal (loviri sau vătămări cauzatoare de moarte). În baza art. 195 cod penal Condamnă pe inculpatul Frumuşelu Ion Georgian la 6 ani închisoare. Scade din durata pedepsei închisorii perioada detenţiei preventive de la 17.07.2016 la zi şi menţine starea de arest preventiv a inculpatului”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. În plus, judecătorii au mai stabilit ca inculpatul să achite 226.000 lei (echivalentul a 50.000 euro) despăgubiri civile cu titlu de daune morale fiicei minore a victimei. Hotărârea instanţei nu este definitivă, iar pe 14 aprilie inculpatul a declarat apel, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.