Marian Jean Marinescu, cel mai influent europarlamentar român

0
223

Democrat-liberalul Marian-Jean Marinescu este cel mai influent europarlamentar român din legislatura 2009-2014, potrivit unui studiu realizat de Institutul European pentru Democraţie Participativă Qvorum. Vicepreşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) pe durata întregului mandat, Marian-Jean Marinescu ocupă primul loc între europarlamentarii români, cu patru rapoarte legislative asumate în calitate de raportor şi cu 215 rapoarte amendate (n.r. la care a propus modificări) în perioada 2009-2014.

Cea mai puternică listă de candidaţi

PDL prezintă în alegerile europarlamentare cea mai puternică listă de candidaţi, cu oameni care şi-au făcut bine treaba de europarlamentari. Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu au dovedit că există un singur partid care munceşte cu adevărat pentru România, iar acesta este PDL. Studiul Qvorum, citat anterior, relevă faptul că, dintre partidele politice româneşti, delegaţia PDL în Parlamentul European a avut cele mai multe rapoarte pe parcursul mandatului 2009-2014 și că a fost pe primul loc din punct de vedere al participării la voturile din plen.

300 de milioane de euro pentru Craiova

Referindu-se la activitatea de până acum a PDL, dl senator Mărinică Dincă declara că: ”Partidul Democrat Liberal este cel care a adus pentru Craiova mai bine de 300 de milioane de euro pentru proiecte finanţate din fonduri europene, in perioada 2008-2012. Aş aminti aici reabilitarea străzilor Tineretului, Olteniei, Amaradia, Râului, Caracal, Brestei, Bariera Vâlcii, Pelendava, construirea parcării subterane de la Teatrul Naţional, reabilitarea centrului istoric şi a liniei de tramvai sau construirea celor două pasaje din Craiova, realizarea reţelei de canalizare in cartierele Romaneşti şi Bariera Vâlcii, reabilitarea Centrului de bătrâni, reabilitarea Teatrului de Vară, realizarea a două centre de afaceri şi unui Centru Multifuncțional.”

Proiectele ce se desfăşoară în Craiova aparţin PDL

Toate  proiectele ce se desfăşoară acum aparţin Partidului Democrat Liberal şi ale fostei conduceri a Primăriei Craiovei şi Consiliului Local Craiova, unde membrii PDL asigurau majoritatea între 2008-2012. Toate lucrările care se execută se datorează modului în care PDL şi-a făcut treaba. Proiectele au fost aprobate intre 2009 si 2010, atunci cand a fost aprobat de Comisia Europeană Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Craiovei şi  de asemenea Masterplanul pentru apă şi canalizare.

Peste 215 milioane de euro pentru infrastructura rutieră

La rândul său, deputatul Ştefan Stoica, declara că: ”în judeţul Dolj, PDL a adus peste 215 milioane de euro pentru infrastructura rutieră. PDL a demarat în 2011 lucrările la drumul Craiova – Calafat, cu finanţare europeană. Tot Partidului Democrat Liberal i se datorează şi realizarea proiectului tehnic, cu bani europeni, a drumului Craiova – Bechet sau demararea lucrărilor la centura Craiova Sud şi finalizarea, cu fonduri europene, a reabilitării drumului Craiova – Caracal.”

60 de legi în Parlamentul European

”PDL a dovedit responsabilitate în actul guvernării, stabilizând macroeconomic România şi creând încă din 2011 premisele pentru o creștere sănătoasă, generatoare de noi locuri de muncă”, aminteşte deputatul PDL Constantin Dascălu. Trecând în revistă activitatea de până acum a reprezentanţilor PDL în Parlamentul European, Constantin Dascălu subliniază că ”dintre toate partidele, doar PDL se poate mândri că are cei mai activi europarlamentari, care au reuşit să treacă 60 de legi prin Parlamentul European, în timp ce toate celelalte partide la un loc nu au reușit să facă nici măcar pe jumătate cât reprezentanţii PDL.”

Sute de mii de noi locuri de muncă

Europarlamentarului Marian Jean Marinescu i se datorează dezvoltarea cadrului legislativ pentru primul GPS european (Galileo), care va crea sute de mii de noi locuri de muncă. Prin contribuția europarlamentarului PDL s-au salvat miliarde de euro pentru România, fonduri europene care pot finanța peste 100.000 locuri de muncă în fiecare an. Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al Grupului PPE din anul 2007, membru al comisiei pentru Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European și membru supleant în comisiile: Control Bugetar (CONT), Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE). În perioada 2009-2014 a fost de opt ori raportor de fond al Parlamentului European și de 13 ori raportor de fond al Grupului PPE.

Candidatul oltenilor

Alegătorii trebuie să decidă acum între a trimite în Parlamentul European pe Marian Jean Marinescu, un oltean de-al lor, cu care se pot mândri, sau necunoscuți despre care nimeni nu ştie cu ce s-au ocupat în Europa cât au fost europarlamentari. Marian Jean Marinescu, singurul român care a câștigat anul acesta premiul Europarlamentarul anului 2014, este unicul oltean aflat pe un loc eligibil pe listele partidelor care participă la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.