Fiul femeii ucise în Craiovița Nouă dat în urmărire națională

0
81

Fiul Florentinei Barbărasă, craioveanca găsită ucisă în locuința sa, din cartierul Craiovița Nouă, a fost dat în urmărire la nivel național de Poliția doljeană, conform procedurilor. Ştefan Alex Mihail Barbărasă, de 21 de ani, este principalul suspect în acest caz în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de omor deosebit de grav – comis prin cruzimi, întrucât victima avea o mulțime de leziuni pe tot corpul, fiind practic, mutilată. De vinerea trecută, când au descoperit cadavrul, și până acum, oamenii legii n-au reușit să dea de urma fiului femeii, student la Facultatea de Automatică.

Vinerea trecută, pe 9 mai a.c., Tudorel Barbărasă, de 47 de ani, din Craiova, a sesizat faptul că, din data de 4 mai a.c., nu l-a mai vazut şi nu a mai putut lua legătura cu fiul său Ştefan Alex Mihail Barbărasă, de 21 de ani, din Craiova. Autoturismul Opel Astra, de culoare argintie, al tânărului dispărut a fost găsit abandonat în apropierea râului Jiu, la intrarea pe pod dinspre Podari către Craiova, însă cheile de la mașină și de la casă au fost descoperite într-un tomberon. Cea mai șocantă descoperire a fost însă făcută la locuința tânărului, unde polițiștii au mers să afle de ce e mașina abandonată. În dormitorul apartamentului, într-o baltă de sânge, cu fața în jos și plină de lovituri de cuțit din cap și până la abdomen, inclusiv pe mâini, a fost găsită Florentina Barbărasă de 45 de ani.  Prin toată casa polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au găsit sânge, arma crimei fiind un cuțit mare care seamănă foarte bine cu o macetă. Soțul femeii a fost găsit și audiat de polițiști, stabilindu-se că locuia la mama sa întrucât suferise o intervenție chirurgicală și avea nevoie de ajutor, victima locuind doar cu fiul ei. De vineri au fost demarate activități specifice, oamenii legii încercând să dea de urma acestuia, însă a fost imposibil, astfel că, potrivit procedurilor legale, a fost dat ieri în urmărire națională. Se vor face demersuri și pentru punerea sa în urmărire la nivel internațional.

Cunoscuții au povestit că tânărul de 21 de ani era un student bun – anul II la Facultatea de Automatică din Craiova – mai și lucra, astfel că nu se găsește o explicație a violenței cu care a fost bătută și ucisă femeia. În plus, aceast nu a mai plecat niciodată de acasă fără să-și anunțe familia. Însă tocmai pentru că nu este găsit, în acest moment este principalul suspect al anchetatorilor care au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de omor deosebit de grav, comis prin acte de cruzime.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, semnalmentele lui Alex Barbărasă sunt: 1,80 metri înălțime, greutate 65 kg, constituţie astetică, ten deschis, păr şaten deschis, ochi albaştri, fără semne particulare. „Ultima dată când a fost văzut, acesta purta haine de casă, respectiv trening de culoare gri, însă când pleca de acasă obişnuia să poarte pantaloni de blugi şi tricouri. În cazul în care îl recunoaşteţi sau îl vedeţi, vă rugăm să anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apelaţi SNUAU 112″, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.