Se deschide Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme

0
31

Muzeul Olteniei – Secţia de Ştiinţele Naturii, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, vor deschide mâine, 17 mai, ora 11.00, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, cea de-a VI-a ediție a Salonului Naţional de Minerale, Fosile şi Geme, care se va desfăşura pe parcursul a trei zile, până duminică, 19 mai, ora 14.00. Participanţii sunt colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile şi geme din ţară (Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Arad, Tulcea, Bucureşti etc.) și din străinătate (Ungaria, Ucraina, Republica Moldova).

„De o simpatie aparte se vor bucura, cu siguranță, participanţii care provin din Africa sau din India, stabiliţi în România sau aflaţi la studii aici. În general participanţii sunt oameni cu o pregătire superioară în domeniu – profesori universitari, doctori în mineralogie, geologi – sau pasionaţi care au aprofundat cunoştinţele, ajungând la un nivel ridicat de competenţă, capabili să ofere explicaţii şi îndrumări publicului vizitator sau cumpărătorilor”, spune Florin Ridiche, managerul Muzeului Olteniei.

Expoziția cu vânzare va fi însoțită și de două conferinţe susţinute de specialişti: „Itinerarii geologice danubiene” a dr. Florina Diaconu, de la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Dr. Tr. Severin (mâine, ora 13.00) şi „Păduri fosile din Olteni” a dr. Valentin Paraschiv, cercetător la Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti (mâine, ora 14.00).