Iohannis, aşteptat să anunţe în această seară decizia în cazul revocării lui Kovesi

0
241

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine  astăzi, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă. Anunţul vine în contextul în care este aşteptată decizia şefului statului în legătură cu revocarea din funcţia de şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va susţine luni, 16 aprilie a.c., ora 18:00, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni (acces pentru reporterii şi redactorii acreditaţi; oportunităţi de imagine pentru cameramanul şi fotograful oficiali; imaginile video vor fi difuzate presei acreditate prin sistemul unic de transmisie în direct)”, se arată în mesajul Administraţiei Prezidenţiale.

În lipsa unui semnal favorabil la cererea de revocare formulată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, coaliţia PSD-ALDE ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale în acest caz. Scenariul nu a fost exclus nici de premierul Viorica Dăncilă, nici de şeful PSD, Liviu Dragnea.

„În funcţie de ce va anunţa preşedintele, dacă ministrul Toader intenţionează să facă un demers, noi îl susţinem”, a declarat Dragnea, la finalul şedinţei conducerii PSD de astăzi. Întrebat dacă o recaţie în cazul unui refuz al lui Iohannis au fost discutaţi cu partenerii de la ALDE, şeful PSD a spus: „ A fost discutată în coaliţie, este o decizie bună.”