Sâmbătă este o zi plină pentru elevii din Dolj. Nu vorbim de Olimpiadele Naţionale, trei dintre fazele naţionale fiind găzduite la Craiova, ci de cu totul alte activităţi, dar tot în beneficiul elevilor, de asemenea cu acoperire interjudeţeană.
Colaborare între elevi
Astăzi, Şcoala Specială „Sf. Vasile” din Craiova va organiza faza regională a Concursului de Dans – „Împreună pentru viitor”, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. „Concursul naţional, faza regională, desfăşurat la Centrul Multifuncţional Craiova, îşi propune să-i unească pe elevii voluntari din licee şi gimnazii şi pe cei din şcolile speciale şi centrele de plasament partenere, atât în timpul, cât şi în afara orelor de şcoală, în cadrul unui program bine fixat, în vederea colaborării dintre aceştia ”, a precizat prof. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. „Suntem foarte onoraţi să primim tineri din şase judeţe (Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi, Vîlcea şi Teleirman), care fac parte din Regiunea 4 a Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară. Vor concura la două secţiuni – dans modern, respectiv dans popular. Fără sprijinul ISJ Dolj şi al sponsorilor, nu reuşeam să punem în practică această manifestare. De asemenea, voluntarii ne-au ajutat foarte mult şi s-a observat o foarte bună colaborare între elevii noştri şi cei care le sunt colegi, de la alte instituţii de învăţământ care nu fac parte din învăţământul special. Dealtfel, chiar acesta este scopul”. A spus prof. Florentina Cornea, director al Şcolii Speciale „Sf. Vasile” din Craiova.
Copiii sunt chemaţi la artă, nu la violenţă
Nu este singura manifestare de acest gen, care se desfăşoară pe 16 aprilie. „Împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, organizăm concursul interjudeţean „Artă sau violenţă? Tu alegi!”, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, începând cu ora 10:00. Este vorba despre cea de-a patra ediţie, intrând, deja, în istorie, atât pentru noi, cât şi pentru tinerii din Oltenia. Prin această competiţie, promovăm exemplele de bună practică în scopul prevenirii şi combaterii violenţei în mediul şcolar. Ne-am propus să responsabilizăm cadrele didactice di unităţile şcolare, prin proiectarea şi desfăşurarea unor activităţi care să valorifice timpul elevilor, atât pe parcursul orarului şcolar, cât şi în timpul lor liber. Fiecare instituţie de învăţământ a avut posibilitatea să înscrie elevii, dar nu reauşeam să organizăm această manifestare fără sprijinul conducerii Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova”, a declarat prof. dr. Marinela Dumitrescu, director al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj. La rândul său, prof. Lucia Croitoru, director al Liceului de Arte „Marin Sorescu”, a precizat: „Suntem extrem de onoraţi şi nu reuşeam fără să fim ajutaţi de CJRAE, Consiliul Judeţean Dolj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Sunt 100 de elevi selectaţi (individual sau în formaţie), care provin din cinci judeţe (Dolj, Olt, Gorj, Vîlcea şi Teleorman), pe mai multe secţiuni: muzică uşoară, muzică populară şi muzică instrumentală, pe câte un ciclu de învăţământ – primar, gimnazial şi liceal. Vrem să-i facem pe elevi că este spre binele lor, dacă au aptitudini, să aleagă arta şi nu violenţa. Oricând, le stăm la dispoziţie şi îi putem îndruma”.