Două poveşti de week-end: „Prinţul Broască” şi „Cheiţa fermecată”

0
331

„Prinţul Broască” intră în scenă la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” astăzi, 16 aprilie, la ora 18.00, într-un spectacol de Veselin Boidev după Fraţii Grimm, în regia lui Todor Valov, scenografia şi costumele Stefka Kyuvlieva, cu păpuşi realizate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova şi Aurelia Sadovska. Viaţă personajelor dau actorii Cosmin Dolea, Geo Dinescu, Adriana Ioncu şi Alis Ianoş. Un bilet costă 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului.

Spectacolul a fost distins, în 2013, cu Premiul pentru cea mai bună interpretare, acordat actriţei Adriana Ioncu, şi cu Premiul pentru scenografie, oferit Stefkăi Kyuvlieva, la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” de la Cluj-Napoca. În anul 2014, spectacolul a luat Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” de la Galaţi, organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” – Secţia Păpuşi „Gulliver”.

Duminică, 17 aprilie, de la ora 11.00, în foyer, este programat spectacolul-atelier „Cheiţa fermecată”, realizat de actriţa Rodica Prisăcaru în colaborare cu actorul Mugur Prisăcaru, reprezentaţie ce le deschide copiilor poarta spre universul magic al păpuşilor care dau grai poveştilor la teatru. Micii spectatori află că sunt mari povestitori, îşi întâlnesc personajele preferate din reprezentaţii precum „Fata babei şi fata moşneagului” sau „Punguţa cu doi bani”, descoperă tehnici de mânuire şi tipuri de păpuşi. Preţ bilet: 5 lei.

În week-end-ul 23-24 aprilie nu vor fi programate spectacole din repertoriul Teatrului „Colibri”, deoarece «este rezervat montării şi prezentării producţiilor din Festivalul Internaţional „Shakespeare” şi Premiul Europa pentru Teatru», după cum au anunţat reprezentanţii instituţiei.