Arestaţi pentru că au pus în pericol siguranţa circulaţiei feroviare

0
122

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv la sfârşitul săptămânii trecute, după ce au fost prinşi în flagrant de poliţiştii de la Transporturi Feroviare cu cabluri de la sistemul de semnalizare şi dirijare a circulaţiei feroviare, pe care tocmai le tăiaseră dintr-o zonă situată între staţiile CF Cernele şi Işalniţa.

Agenţii Postului de Poliţie TF Craiova Triaj au fost anunţaţi, sâmbătă, că în dispecerat s-a observat un deranjament pe firul de circulaţie nr. 1 între staţiile Cernele şi Işalniţa. Poliţiştii au ajuns la faţa locului pentru verificări şi i-au descoperit pe Ionel Ardelean, de 42 de ani, din judeţul Ialomiţa, domiciliat fără forme legale în Işalniţa, şi pe Marin Preda, de 30 de ani, din Işalniţa, care aveau asupra lor trei bucăţi a câte 3 metri fiecare de cablu de dependinţă care alimentează sistemul de semnalizare şi dirijare a circulaţiei feroviare.

„Întrucât fapta celor doi a pus în pericol siguranţa circulaţiei feroviare, cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi apoi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea noastră şi a emis mandate de arestare pe 20 de zile pe numele celor doi pentru furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă”, ne-a declarat comisar-şef Ion Ţârdă, comandantul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Feroviare Dolj.