Tradiţii şi obiceiuri din şase ţări, expuse la Facultatea de Agronomie

0
55

Facultatea de Agronomie a găzduit, ieri, evenimentul Global Village în cadrul căruia s-au prezentat obiceiurile şi tradiţiile a şase ţări Ucraina, Polonia, Anglia, Grecia şi China dar şi România.

Evenimentul a încheiat proiectul „Grow” prin care timp de mai bine de şase săptămâni, 150 de elevi craioveni, de clasa a IX – a din licee precum Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Liceul Teoretic „Henri Coandă”, Grupurile Şcolare „Traian Vuia” şi „Matei Basarab” sau Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja”, au participat la sesiunile de pregătire susţinute în totalitate în limba engleză de stagiarul de origine poloneză, Tomasz Helm, în sălile puse la dispoziţie de Casa de Cultură a Studenţilor. Pregătirea a avut atât o parte de dezbateri pe anumite teme, cât şi o parte interactivă, fiind organizate seri de film, ieşiri în parcul „Nicolae Romanescu” şi vizite într-o organizaţie neguvernamentală, în cadrul căreia elevii au fost implicaţi activ şi au avut ocazia de a vedea îndeaproape modul de funcţionare al unui ONG.

Stagiu de pregătire, în perioada 7 martie-15 aprilie

„Colaborarea dintre AIESEC Craiova şi Şcoala de Valori a constituit punctul de plecare în implementarea la nivel local, în perioada 7 martie-15 aprilie, a proiectului GROW, definit ca o alternativă educaţională inovativă, care pune accentul pe educaţia non-formală şi care îşi propune să dezvolte nu numai aptitudini, ci şi atitudini şi valori. Sprijinului acordat de Parlamentul European, programul Tineret în Acţiune precum şi de BRD şi colaboratorii media, dar şi susţinerea oferită la nivel local de către Casa de Cultură a Studenţilor, au asigurat reuşita  proiectului GROW, catalogat ca o acţiune ambiţioasă, care şi-a depăşit obiectivele setate iniţial, oferindu-le elevilor participanţi o experienţă calitativă şi de neuitat”, a  precizat Anca Mic, reprezentant AIESEC Craiova.

La finalul evenimentului, fiecare reprezentant al liceelor implicate în proiect a primit o diplomă de participare, atestată de AIESEC România şi Şcoala de Valori.