Nelu şi Angela Gruia, înmormântaţi împreună

0
51

Aproximativ 100 de persoane, foşti colegi ai lui Nelu Gruia, elevi ai soţiei sale, puţinele rude pe care le aveau, prietenii apropiaţi, dar şi fiul, Andrei, i-au condus, ieri, pe ultimul drum, pe soţii Gruia. Aceştia au fost înmormântaţi la Cimitirul “Ungureni”, din Craiova, aşa cum n-au mai putut trăi: împreună. De altfel, cei doi soţi au luptat să păstreze aparenţa unei familii unite, foarte puţini fiind cei care ştiau cu adevărat prin ce clipe cumplite treceau cu toţii.

Cei mai mulţi dintre cunocuţii soţilor Gruia, prezenţi ieri la înmormântare s-au declarat şocaţi de cele petrecute şi au spus că nu ştiau despre neînţelegerile din familia acestora. Şi Nelu Gruia şi soţia sa Angela Carmen, erau priviţi ca doi familişti convinşi. Cu toate acestea, în ultimele luni, se pare că cei doi soţi ajunseseră să se agreseze reciproc, lucru confirmat de plângerile depuse la Parchet. “Pe 9 martie, bărbatul (n.r.-Nelu Gruia) a depus o plângere prin care o acuza pe fosta soţie şi fiica acesteia de lovituri şi alte violenţe. A adus un certificat medico-legal pentru îngrijiri medicale de patru zile, însă, ulterior, acesta şi-a retras plângerea susţinând că s-a împăcat cu fosta soţie şi fiica sa. Pe 2 aprilie femeia (n.r.-Angela Carmen Gruia) a depus plângere, invocând aceleaşi acuzaţii de lovituri şi alte violenţe”, a declarat procurorul Nicolae Jean Uncheşelu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Acum nu mai contează aceste lucruri decât, poate, pentru ancheta aflată în desfăşurare cu privire la incidentul petrecut miercuri dimineaţă, în timpul căruia Nelu Gruia şi-a împuşcat mortal soţia, şi-a rănit grav fiica şi apoi s-a împuşcat şi el. Starea de sănătate a Ruxandrei Gruia, care a fost operată miercuri, este bună, însă medicii nu i-au spus nici ieri că şi-a pierdut ambii părinţi. În schimb, la înmormânare a fost prezent Andrei Gruia, despre care o prietenă a familiei, care este şi psiholog, spune că se comportă cu o maturitate demnă de un adult, într-unul dintre sms-urile pe care i le-a trimis băiatul spunându-i să nu-şi facă griji, că el este curajos.

Comisarul Cristi Carauleanu, şeful Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj, care i-a urmat la conducere lui Nelu Gruia şi care a fost prezent la înmormântare împreună cu majoritatea colegilor săi de la BAESP, care i-au fost subordonaţi lui Gruia, a spus că ”a fost un om deosebit, nu ştiam că are probleme în familie şi nu aş fi crezut niciodată că ar fi putut face aşa ceva. Am fost şocat când am auzit”.

Nelu Gruia şi soţia sa, Angela Carmen, se vor odihni la Cimitirul “Ungureni”, unde au fost înmormântaţi împreună.