SĂPTĂMÂNA TEATRULUI – ediția a X-a, organizată de Teatrul Colibri Craiova

0
721

Teatrul pentru copii și tineret Colibri organizează și anul acesta Săptămâna Teatrului, proiect ajuns deja la cea de-a X-a ediție. Timp de 8 zile, între 20 – 27 martie, craiovenii se vor bucura de spectacole, de ateliere de creație, Porți Deschise, expoziții, celebrând astfel cele trei mari sărbători: Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie, Ziua Internațională a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie.

Săptămâna Teatrului se sărbătorește la Teatrul Colibri din anul 2014.

În 2017, organizațiile ASSITEJ (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret), UNIMA (Uniunea Internaţională a Marionetiştilor) și ITI (Institutul Internațional de Teatru) au reunit cele trei mai sărbători sub genericul Săptămâna Mondială a Teatrului.

Teatrul Colibri se alătură și în acest an Campaniei Naţionale UNITER „Artiştii pentru artişti“, program ce asigură susținere financiară pentru artiștii aflați în situații de viață delicate. Așadar, în Săptămâna Teatrului – ediția a X-a va fi prezentat, în cadrul acestei campanii, spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită“, încasările din vânzarea de bilete fiind direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală.