Un judoka de “aur” , la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj

0
663

Un plutonier din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj este unul dintre campionii pe care instituţia îi are în structură. Acesta a cucerit, zilele trecute, Medalia de aur la un concurs internaţional de judo, desfăşurat la Alba – Iulia. 

Cel care a cucerit titlul se numeşte Cosmin Alexandru Dincă şi este   absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgășani, promoția Centenar – 2018, şi își desfășoară activitatea, în prezent, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Mihai Bravul” Dolj. Are 24 de ani și practică judo de 14 ani, participând la numeroase competiții naționale și internaționale.    Ultima “ispravă” – medalia de aur și locul I la categoria 100 kg. a fost obținută la competiția națională ” Hand to Hand Fighting “din cadrul Cupei “Military Fighter”, organizată de Federația Română de “Hand to Hand Fighting”, în perioada 11-13 martie a.c., la Alba – Iulia. Totodată,  acesta a obținut centura neagra și certificatul de instructor sportiv.
Printre cele mai reprezentative rezultate obținute de Cosmin menționăm cele doua medalii de aur obținute la Campionatul Național de Unifight al M.A.I., doi ani consecutiv, în 2018 și 2019, vicecampion național în 2019, la Campionatul Național de “Hand to hand fighting” și două medalii de aur la competiția Cupa “Podul Înalt” de  Budokai Kyokushin, organizată în anul 2021, la Suceava.