Cum să faci ceea ce-ți place?

0
353

Ieri, 15.03.2022, în cadrul Liceului Traian Vuia, Craiova, a avut loc activitate de orientare în carieră, Cum să faci ceea ce-ți place?, desfășurată cu elevii claselor terminale, în prezența a doi profesori, de la două facultăți de prestigiu din Craiova, care le-au oferit elevilor informații despre ceea ce înseamnă să fii economist și inginer.

De la Facultatea de Economie și Administrarea afacerilor le-a vorbit viitorilor absolvenți despre viața de student și de oportunitățile pe care profesia de economist o oferă, Doamna Conf. Dr. Anca Tănasie în timp ce informații despre două domenii importante și foarte prezente în viața noastră cum ar fi robotica și automatizările au fost prezentate de către Domnul Profesor Dr. Inginer Dorin Popescu De la Facultatea de Automatizări și Calculatoare, Departamentul de Automatică, Electronică și Mecatronică.

Dl Profesor a venit însoțit de roboțelul Nao care i-a încântat pe tinerii noștrii și le-a stârnit imaginația despre ceea ce ar putea face un robot în viitor. Activitățile de orientare în carieră urmăresc dezvoltarea personală și înzestrarea tânărului cu abilităţi şi cunoştinţe necesare pentru o alegere corectă a viitoarei profesii. Aceste activități se impun în condiţiile unei piețe de muncă aflată într-o continuă schimbare, atât prin modificarea ponderii diverselor profesii pe piața muncii cât și prin modificările impuse în cerinţele diverselor profesii.