Igen, Craiova!

0
638

Dacă alb-albaştrii s-au temut mai mult decât era cazul de Sepsi, atunci au făcut foarte bine, fiindcă au făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului. Chiar dacă gazdele, aflate în sărbătoare de Ziua Maghiarimii, au avut prima şansă de gol, Universitatea a marcat prima, a făcut-o devreme şi a dictat apoi cursul partidei. Mateiu, „motivat” de încă o neconvocare la naţională, a speculat respingerea portarului la capul expiediat de Kelic şi de aici s-a plecat în partida care a deschis etapa a doua play-off-ului. Mangia a surprins, schimbând aşezarea într-un 3-4-3 pe care nu-l mai folosise de la primul meci al anului, cu Viitorul, în deplasare, iar trupa lui Neagoe nu s-a adaptat la modulul propus de adversari. E adevărat, Sepsi nu se simte deloc confortabil când este condusă şi trebuie să dicteze ritmul, iar pe spaţiile lăsate de gazde, Universitatea şi-a creat destule ocazii de a închide jocul, dar a fost imprecisă la finalizare. Bancu, Bărbuţ şi Koljic le-au mai prelungit emoţiile celor 200 de fani aflaţi în peluza aproape insalubră de la Sf. Gheorghe. Un stadion nu foarte diferit de cel de la Miercurea Ciuc şi unul care face şi arena Electroputere, din Valea Roşie, să pară omologabilă pentru meciuri de Liga I.  A doua victorie din play-off a venit normal în condiţiile unui joc şi a unei atitudini exmplare ale băieţilor lui Mangia, adică aceleaşi condiţii pentru a putea spera la titlu în continuare. Alb-albaştrii au controlat disputa, n-a dat nicio şansă gazdelor, iar victoria, în ciuda diferenţei minime, a fost una clară, incontestabilă, meritată. Oltenii pot visa frumos în această pauză cu meciuri ale naţionalei şi îşi pot face planuri pentru încă o deplasare-monstru, în runda viitoare, pe Arena Naţională, pentru derby-ul cu FCSB. Cât despre Cosmin Contra şi convocările sale, situaţia lui Alex Mateiu începe să semene cu cea a lui Craioveanu din anii 90, când Iordănescu miza pe „celebrii” Iulian Chiriţă şi Marian Ivan şi-l ignora pe „Grande”. Acum, „Guriţă” ne „maltratează” cu Anton şi Gicu Grozav, iar cel mai bun mijlocaş central din Liga I este lăsat acasă.

 

Sepsi – Universitatea Craiova 0-1

A marcat: Mateiu 21.

Sepsi: Niczuly – G. Moura, Viera, Jovanovic (Hadnagy 78), Sato (Hamed 71) – A. Rus, Velev – Nouvier, D. Flores (Vaşvari 60), Fl. Ştefan – Tandia.

Rezerve: Fejer – Rudol, Carnat, Karnitsky

U Craiova: Pigliacelli 7 – Donkor 7, Kelic 8, T. Ferreira 7 – Dimitrov 7, Mateiu 8, Cicâldău 7, Bancu 8 – Bărbuţ 7 (N. Rocha 74) 7, Koljic (Fortes 86) 7, Mihăilă 7 (S. Drăghici 62) 7.

Rezerve: L. Popescu – Briceag, Bic, A. Cristea.

Arbitru: A. Chivulete 7.