Şofer în arest după ce a vrut să mituiască trei poliţişti cu 500 de lei

0
82

arestatUn craiovean de 43 de ani a fost reţinut, marţi seara, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru dare de mită, după ce a fost prins de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj în timp ce oferea 500 de lei unor poliţişti de la Biroul Rutier Craiova pentru a nu-l sancţiona. Bărbatul fusese prins de un echipaj format din trei agenţi de la Rutieră cu o autoutilitară fără a avea asigurare de răspundere pentru daune produse terţilor prin accidente de circulaţie tip RCA şi având inspecţia tehnică periodică expirată. Pentru aceste abateri s-ar fi ales cu o amendă de aproximativ 2.000 de lei şi reţinerea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare şi a certificatului, aşa că a crezut că scapă cu şpagă. A ajuns însă în arestul IPJ Dolj şi urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, marţi seara, în jurul orei 21.00, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova, format din trei agenţi de poliţie, aflat în serviciul de control al traficului rutier pe strada Popoveni din municipiu, l-a depistat pe Vecea Găman, de 44 de ani, din Craiova, în timp ce conducea o autoutilitară înmatriculată în Suedia, fără a avea asigurare de răspundere pentru daune produse terţilor prin accidente de circulaţie tip RCA şi având inspecţia tehnică periodică (ITP) expirată.

Bărbatul a fost condus la sediul Biroului Rutier Craiova pentru verificări şi le-a promis poliţiştilor, în mod repetat, o sumă de bani, apoi direct 500 de lei ca să nu ia măsurile legale ce se impuneau. Poliţiştii au refuzat categoric oferta şi, întrucât persoana depistată insista în oferirea sumei de bani, au fost anunţaţi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind puse la punct detaliile prinderii în flagrant a şoferului.

Craioveanul a fost prins în biroul poliţiştilor, când le dădea cei 500 de lei, a fost ridicat şi dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. În urma probelor administrate, procurorul de caz s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a bărbatului, care a fost introdus în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.