Sevil Shhaideh, vicepremier, despre majorarea salariilor şefilor din administraţia locală: Fără impact major

0
77

Sevil ShhaidehÎntrebată cum comentează amendamentul depus de PSD, ALDE şi UDMR şi dacă economia românească poate susţine măsurile de majorare a salariilor pentru preşedinţii de Consilii Judeţene şi primari, Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat, marţi, la Iaşi, că nu crede că impactul bugetar va fi unul major. „Dacă amendamentul este unul propus la nivel de Parlament, vom face şi noi impactul bugetar, dar noi totuşi considerăm (…) că pentru 41 de preşedinţi de Consilii Judeţene şi 3.200 de primari nu va fi un impact major asupra finanţelor naţionale”, a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh.

Reprezentanţii coaliţiei de guvernare, alături de parlamentarii UDMR, au depus un amendament potrivit căruia preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene, alături de primari şi viceprimari ar putea avea salariile majorate cu 30 de procente. Amendamentul a fost trimis Guvernului pentru a se calcula impactul bugetar. Preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei, Adrian Solomon, a declarat, marţi, că amendamentul depus de PSD, ALDE şi UDMR privind majorarea cu 30% a indemnizaţiei demnitarilor din administraţia locală a fost transmis Guvernului, pentru a calcula impactul bugetar. El a arătat că liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat încă de la şedinţa Asociaţiei comunelor se va îndrepta această situaţie.

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au formulat, marţi, o propunere de majorare a indemnizaţiei cu 30% pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai CJ, cu scopul de a reduce situaţiile în care un funcţionar ar avea venituri salariale mai mari decât aceştia.

Vicepremierul României, Sevil Shhaideh, a fost prezent marţi la Iaşi, la o întâlnire cu primarii din judeţ şi cu preşedintele Consiliului Judeţean.