Recital In Memoriam Dinu Lipatti, susţinut de muzicieni craioveni la Tulcea

0
375

Filarmonica „Oltenia” va fi reprezentată la Tulcea de trei muzicieni, care vor susţine luni, 18 martie, de la ora 18.30, un recital In Memoriam Dinu Lipatti, pianist, compozitor şi pedagog de la a cărui naştere se vor împlini, pe data de 19 martie a.c., 96 de ani. Îşi vor da concursul pianiştii Mihai Ungureanu şi Corina Stănescu şi violonistul Octavian Gorun, care vor interpreta patru dintre creaţiile artistului român: Concert pentru pian şi orgă, Sonatină pentru pian şi vioară, Nocturnă, baladă şi serenadă, Sonatină pentru mâna stângă.

Solist concertist al Filarmonicii „Oltenia”, pianistul Mihai Ungureanu susţine, de peste trei decenii, o intensă activitate concertistică, colaborând cu toate orchestrele simfonice din ţară, deosebita sa prezenţă scenică fiind apreciată şi peste hotare. A fost director general, iar în prezent deţine statutul de director artistic al Filarmonicii craiovene.

Datorită performanţelor sale interpretative, Corina Stănescu se bucură de preţuirea unanimă a publicului şi a criticilor de specialitate. În prezent desfăşoară o intensă activitate artistică şi didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia”, maestru corepetitor la Teatrul Liric „Elena Teodorini” şi profesor asociat (acompaniament – corepetiţie) în cadrul Departamentului de Arte al Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova.

Octavian Gorun a desfăşurat o bogată activitate artistică încă din timpul studiilor la Academia de Muzică din Bucureşti, unde a urmat cursurile secţiei interpretare instrumentală – vioară, absolvind în 1997. Din acelaşi an este membru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia”, în prezent deţinând statutul de solist instrumentist.

Evenimentul In Memoriam Dinu Lipatti este organizat de Consiliul Judeţean Tulcea, Institutul Cultural Român – Filiala Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea şi Teatrul „Jean Bart” din Tulcea şi va fi găzduit de Palatul Copiilor din localitate. Recitalul muzicienilor craioveni va fi prefaţat de Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii „Oltenia”.