Mandate de arestare pentru Boboc şi un complice de-al său în dosarul proxeneţilor de băieţi

0
385
Florin Boboc

Luptătorul Florin Boboc şi Marian Corneliu Şerban, vicepreşedintele Asociaţiei „Respect Gym” din Craiova, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, ieri după-amiază, în dosarul sportivilor acuzaţi că au dus peste 200 de tineri şi chiar minori „la produs” în Germania. Cei doi au fost introduşi în arestul IPJ Dolj.

Reamintim că poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni au făcut, joi, 10 percheziţii în Craiova şi în două comune limitrofe, pentru probarea şi documentarea activităţii infracţionale a unei grupări transfrontaliere, constituită din cetăţeni români şi germani, ce acţiona pe relaţia România – Germania, în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism în formă agravată şi trafic de minori. Membrii grupării sunt acuzaţi că au exploatat sexual în Berlin şi zona limitrofă exclusiv bărbaţi, unii dintre ei chiar minori, obţinând astfel peste 150.000 USD.

„În fapt, s-a reţinut că începând cu anul 2009, învinuiţii Boboc Florin, Şerban Marian Corneliu şi Begiu Vasilică, sportivi legitimaţi la un club din municipiul Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1), au racolat şi transportat în Germania, exclusiv persoane de sex masculin, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni germani precum şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite. Din verificările efectuate până la această dată, se estimează că numărul persoanelor racolate şi exploatate sexual este de peste 200, parte dintre acestea fiind minore”, au anunţat, joi, printr-un comunicat, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

În jur de 30 de persoane au fost audiate de procurori în acest dosar, pe tot parcursul zilei de joi, activităţile finalizându-se noaptea târziu, cu reţinerea pe 24 de ore a lui Florin Boboc şi Marian Corneliu Şerban, care au fost introduşi în arest. Din câte se pare, tinerii audiaţi le-au declarat procurorilor că nu au fost victime, ci că au mers de bunăvoie în Germania. Ieri după-amiază, Boboc şi Şerban au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova, care a dispus arestarea lor pentru 29 de zile.