Ţigarete de contrabandă, la frontiera de nord a României

0
221

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor percheziții domiciliare, peste 15.000 pachete cu ţigarete, în valoare de 175.800 lei, precum și suma de 18.130 de euro. Un maramureșean este cercetat pentru contrabandă, în continuare fiind desfășurate cercetări sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

În urma extinderii cercetărilor într-un dosar de contrabandă din anul 2022, în data de 15.02.a.c., în baza unor mandate emise de către Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, împreună cu lucrători de la Serviciul Teritorial a Poliției de Frontieră Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare la imobile de pe raza localităților Moisei și Borșa, jud. Maramureș.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit și ridicat în vederea confiscării de la două locații cantitatea de 30 de colete cu țigarete, care conțineau 15.020 pachete , cu timbru ,,For Duty-Free only”, precum și suma de 18.130 euro.

Cea mai mare cantitate (12 colete) a fost descoperită în casa unui maramureșean, în spatele unui perete fals din rigips, restul țigaretelor fiind ascunse în butoaie din lemn și plastic, în magazia cu lemne și în podul cu fân.

Ţigaretele, în valoare de peste 175.800 lei (35.800 euro), precum și suma în valută au fost ridicate în vederea confiscării și transportate la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Tot în acest dosar și tot de la domiciliul maramureșeanului, au fost depistate și ridicate, anul trecut, în vederea confiscării un autoturism și 2.960 de pachete cu țigarete.

În continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă față cetățeanul român, în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În cauză, cercetările continuă sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Prchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurie legale ce se impun.