Hoţii de la bancomate nu scapă de arestul preventiv

0
116

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, miercuri, contestaţiile inculpaţilor acuzaţi că au „dat atacul” la zece bancomate din Craiova, astfel că aceştia rămân în spatele gratiilor după ce Tribunalului Dolj le-a prelungit mandatele de arestare preventivă. Cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 60 de ani, unul din Brăila şi ceilalţi doi din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, au fost prinşi în flagrant, pe 18 octombrie 2017, la un bancomat de pe Calea Bucureşti din Craiova, unde montaseră un dispozitiv artizanal, pentru a sustrage bani. Dosarul este analizat în camera preliminară a Tribunalului Dolj.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, miercuri, 14 februarie a.c., contestaţiile inculpaţilor din dosarul furturilor de la bancomate din Craiova, formulate împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj a menţinut faţă de ei măsura arestării preventive: „Respinge, ca nefondate, contestaţiile. Obligă pe fiecare contestator la câte 100 lei cheltuieli judiciare statului. Onorariul apărătorului din oficiu pentru fiecare inculpat rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, în perioada 2 – 16 octombrie a.c., poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de reprezentanţii mai multor unităţi bancare cu sucursale în Craiova şi Filiaşi, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin forţarea fantei de eliberare numerar, au încercat să sustragă sume de bani din bancomate. Astfel, în această perioadă, 10 ATM-uri bancare au fost forţate, în toate cazurile oamenii legii întocmind dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat. A fost demarată o anchetă pentru identificarea autorilor, iar miercuri, 18 octombrie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii au reuşit să prindă în flagrant trei bărbaţi, pe Daniel Codreanu, de 21 de ani, din municipiul Brăila, judeţul Brăila, Moise Ţala, de 27 de ani, şi Aurel Stănescu, 60 de ani, ambii din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, care montaseră un dispozitiv artizanal la un bancomat de pe Calea Bucureşti, în zona centrală. Cei trei au fost încătuşaţi la faţa locului, apoi duşi la sediul IPJ Dolj, audiaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore: „În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Craiova au prins în flagrant trei bărbaţi imediat după ce au acţionat asupra unui bancomat amplasat pe Calea Bucureşti, cu un dispozitiv confecţionat artizanal, introducându-l în fanta de eliberare numerar, cu scopul de a sustrage bani, ulterior încercând să acţioneze prin aceeaşi metodă, asupra unui alt ATM, din apropiere, activitate infracţională întreruptă de intervenţia poliţiştilor. Din primele cercetări s-a stabilit că cei trei sunt şi autorii faptelor sesizate anterior”, au declarat, la momentul respectiv reprezentanţii IPJ Dolj.

La sfârşitul lunii noiembrie, anul trecut, cei trei au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, iar dosarul se află în camera preliminară, la Tribunalul Dolj.