Arest prelungit pentru tânărul care a ucis-o pe femeia care l-a prins la furat

0
473

Magistrații Tribunalului Dolj au prelungit arestarea preventivă a tânărului de 20 de ani, din comuna Caraula, acuzat de comiterea infracțiunilor de omor și violare de domiciliu. Polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că tânărul, pe 23 decembrie anul trecut, a ucis o bătrână de 82 de ani, din Caraula, care l-a surprins în casa ei, unde intrase la furat și a ajuns după gratii la aproape o lună după comiterea faptei.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, miercuri, 14 februarie a.c., propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj și au prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă a lui Ilie Maldăr, tânărul de 20 de ani din caraula acuzat că a ucis-o pe bătrâna care l-a surprins la furat: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Maldăr Ilie, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 22.02.2018 şi până la data de 23.03.2018, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 14.02.2018”, se arată în hotărârea instanței.

Reamintim că, pe 23 decembrie 2017, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că Anica Vîlcea, de 86 de ani, din comuna Caraula, judeţul Dolj, a fost găsită decedată, cu un cuţit în spate, la domiciliul său, unde locuia singură. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă însoţită de procuror criminalist şi medic legist, care au constatat faptul că victima a fost găsită cu faţa în sus pe podeaua camerei cu un cuţit de bucătărie în zona toracică posterior. A fost demarată o anchetă, sub coordonarea unui procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, reușindu-se identificarea autorului, Ilie Maldăr, de 20 ani, din comuna Caraula, persoană inclusă în cercul de bănuiți încă din primele cercetări efectuate de oamenii legii. În cursul zilei de luni, 22 ianuarie a.c., tânărul a fost ridicat pentru audieri, la final fiind reținut pe bază de ordonanță emisă de procuror, pentru 24 de ore. Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieșit că, în ziua respectivă, în jurul orei 12.00, inculpatul Ilie Maldăr a pătruns în imobilul situat în comuna Caraula, sat Caraula, strada Digului, nr. 28, „cel mai probabil pentru a sustrage bunuri, iar în momentul în care a fost observat şi recunoscut de victimă a procedat la uciderea acesteia, în încercarea de a nu fi reclamat organelor judiciare. Astfel, inculpatul a folosit un cuţit pe care victima îl folosea în bucătărie, iar ulterior exercitării agresiunii s-a speriat, context în care a abandonat arma crimei la locul comiterii faptei”, după cum au reținut procurorii în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a autorului. Tânărul a recunoscut comiterea faptei abia după ce a fost pus în fața probelor strânse de anchetatori. Pe 23 ianuarie a.c., Ilie Maldăr a fost prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanță, care i-a emis mandat pe o perioadă de 30 de zile.