Sorin Manda, noul administrator public al Craiovei

0
125

Sorin Manda pleacă de la conducerea SC RAT Craiova şi preia funcţia de administrator public al oraşului. Acesta a câştigat, ieri, concursul pe post care a fost organizat de Primărie după ce fostul city-manager, Radu Preda, a fost ales senator la alegerile parlamentare din iarnă.

primaria craiovaFostul manager al RAT Craiova, Sorin Manda, a fost singurul candidat pe post şi a fost testat prin intermediul a două probe de concurs: evaluarea proiectului de management, unde a fost notat cu 95 de puncte, şi proba de interviu. Ultima probă a fost susţinută ieri, candidatul Sorin Manda fiind notat cu 100 de puncte, calificativ maxim. La final, cu un total de 97,5 puncte, a fost declarat admis pe post, el urmând să îndeplinească funcţia de city-manager pe o perioadă determinată. Mai exact, dacă nu va renunţa între timp şi la această funcţie, va rămâne pe această poziţie până la finalul mandatului actualei administraţii.

Noul manager al RAT Craiova, nominalizat de CLM

Sorin Manda a declarat, la momentul înscrierii în concurs, că a decis să candideze la funcţia de administrator public al Craiovei întrucât a considerat că are suficientă experienţă acumulată în administraţie. „Este o opţiune personală să candidez pentru acest post”, a spus Manda, care a precizat că deţine un proiect de management bun, cu idei noi pentru oraş, pe care vrea să le propună municipalităţii. Dacă va fi acceptat la concurs, ceea ce s-a întâmplat, Manda a anunţat că va pleca de la conducerea RAT Craiova, iar acolo va rămâne „o persoană potrivită pe care o va numi Consiliul Local Municipal Craiova”.

Consilier, director şi manager

sorin mandaÎn mandatul 2012-2016, Sorin Manda a fost ales consilier local municipal pe lista PSD. A rămas în băncile Consiliului o perioadă scurtă de timp, mai puţin de un an, în mai 2013 fiind desemnat director al Club Sportiv Municipal Craiova, care se află în subordinea municipalităţii. Și în această funcţie a stat doar o perioadă de timp, din august 2015 fiind numit director al RAT Craiova, regie care, sub conducerea acestuia, a fost transformată în societate – SC RAT Craiova SRL, din 8 ianuarie 2016. În februarie 2016, CLM Craiova a votat, în unanimitate, contractul de administrare al lui Sorin Manda la RAT Craiova, cu o valabilitate de 4 ani (până în februarie 2020).

Postul, vacant după plecarea lui Radu Preda

Funcţia de administrator public al oraşului a fost îndeplinită întâi de fostul viceprimar Gheorghe Nedelescu. Mandatul acestuia ar fi trebuit să se întindă pe durata mandatului primarului, însă în februarie 2015 Gheorghe Nedelescu a renunţat la funcţie şi a venit Radu Preda. Fost director a două regii – RADPFL şi RAT Craiova, Preda a ocupat această funcţie pentru numai un an, mandatul luându-i sfârşit odată cu cel al primarului. În octombrie 2016, postul a fost scos, iar, la concurs şi ocupat de acelaşi Radu Preda. Acum, postul de city-manager a rămas vacant după ce Radu Preda a obţinut un post de senator în Parlamentul României şi a renunţat la funcţia din administraţia locală.