Încă 30 de zile după gratii pentru criminalul din Rovine

0
61

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis propunerea procurorilor şi au prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă a tânărului de 21 de ani din Pleniţa, Bogdan Dosoftei, care a înjunghiat mortal un tânăr de 19 ani, pe strada Maramureş din cartierul Rovine, luna trecută, şi a mai rănit altul, tot de 19 ani. Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului, contestaţia sa urmând să se judece la Curtea de Apel Craiova.

crimaMagistraţii Tribunalului Dolj au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au prelungit cu 30 de zile arestarea preventivă a lui Bogdan Dosoftei, doljeanul de 21 de ani care, pe 16 ianuarie a.c., a înjunghiat mortal un tânăr şi a rănit altul, ambii de 19 ani, în cartierul craiovean Rovine: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune prelungirea măsurii arestării preventivă a inculpatului Dosoftei Nicolae Bogdan pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16 februarie 2017 până la data de 17 martie 2017 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 13 februarie 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Inculpatul a declarat marţi, 14 februarie a.c., contestaţie, care urmează să se judece la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, autorul participa la o petrecere, în apartamentul 19 din blocul C 31, de pe strada Maramureş, din cartierul craiovean Rovine. În timpul petrecerii, unul dintre tinerii prezenţi s-a certat la telefon cu altul, din cauza unei fete, au stabilit să se întâlnească, lucru ce s-a şi întâmplat până la urmă. Cele două găşti de tineri s-au luat la bătaie în apropierea apartamentului unde se desfăşura petrecerea, sărbătoritul şi Bogdan Dosoftei au coborât să-şi ajute prietenii, iar în încăierarea, inculpatul l-a înjunghiat cu un cuţit cu lamă rabatabilă tip briceag în zona toracică pe Grigorie Robert Adrian, în vârstă de 19 ani.

arestatVictima a ieşit pe uşa din spate a blocului şi a mers într-o parcare din apropiere, unde a şi decedat. Inculpatul a continuat agresiunea şi l-a înţepat cu cuţitul în zona coapsei piciorului drept şi a umărului drept pe Doru Gheorghe Voicu, tot de 19 ani, care a fugit pe strada Maramureş, şi l-a mai lovit cu pumnul în zona feţei pe un alt tânăr. „După comiterea agresiunilor, inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan a revenit în apartament, unde s-a spălat pe mâini de sânge şi a ascuns cuţitul sub pătura de pe patul din sufragerie, unde a fost găsit de organele de anchetă”, au reţinut procurorii în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Dosoftei.

Medicii legişti au constatat că „moartea numitului Grigorie Robert Adrian a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne urmare a unei plăgi toracice înjunghiate cu secţionarea venei pulmonare drepte”. Cât despre Voicu, acesta „a prezentat la examinare leziuni de violenţă ce pot data din 16.01.2017, iar leziunile de violenţă s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi tăietor-înţepător. Gravitatea leziunilor a fost apreciată la circa 5 zile îngrijiri medicale, fără punerea în primejdie a vieţii, conform certificatului medico-legal”.

La audiere, în faţa anchetatorilor, inculpatul a recunoscut săvârşirea infracţiunilor de care este acuzat şi a susţinut că a lovit cu cuţitul la întâmplare, în timp ce era lovit de persoana vătămată şi victimă. Bogdan Dosoftei a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 16 ianuarie, seara, fiind introdus în arestul IPJ Dolj, iar pe 17 ianuarie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.