Va fi iureş cu Mureş!

0
105

Duminică seara, toţi spectatorii vor veni îmbrăcaţi în alb la cel mai important meci din 2013 al echipei de baschet SCM Universitatea Craiova, contra lui BC Mureş

Fanii nu au aşteptat rezultatele pentru a umple Polivalenta, asaltând-o încă de la primele meciuri ale echipei de baschet. Înfometaţi de sport în general, craiovenii au creat o atmosferă specială în Bănie, atrăgând atenţia întregii ţări asupra fenomenului craiovean. Echipele municipalităţii, cu sau fără pretenţii în ligile în care sunt implicate, le-au dat „like” suporterilor şi au câştigat aproape de fiecare dată, de multe ori făcând şi spectacol. Practic, de când s-a inaugurat Polivalenta, deşi s-au disputat mai multe jocuri de baschet masculin, handbal feminin şi volei feminin şi masculin, echipele Craiovei au contabilizat un singur eşec, cel al fetelor de la handbal, contra Zalăului. Cea mai spectaculoasă evoluţie şi cele mai surprinzătoare rezultate le-au înregistrat însă baschetbaliştii, care au ajuns pe locul 2 în clasamentul Ligii Naţionale după 21 de etape, după 16 victorii şi doar 5 eşecuri, fiind foarte aproape de calificarea în play-off, o performanţă unică pentru baschetul din Bănie. Craiovenii îşi votează favoriţii cu abnegaţie şi pentru „All Star Game”, pe site-ul FRB, Dzambic şi compania fiind lideri pe poziţiile lor.

O sală albă, precum la Miami

Duminică seara, fanii care vor asista la meciul cu BC Mureş sunt invitaţi să se îmbrace în alb pentru coregrafie deosebită, conducerea echipei Universitatea Craiova iniţiind campania „Toţi în ALB, împreună câştigăm”, care va dura până la finalul acestui sezon la meciurile de pe teren propriu. Campania „White Hot Heat”, demarată anul trecut de Miami Heat, i-a purtat noroc echipei din Florida, care a câştigat titlul NBA, dar a şi obţinut venituri importante din produsele promoţionale de culoare albă pe care fanii s-au năpustit să le achiziţioneze. „Ne-am inspirat atât din NBA, de la Miami Heat, dar şi din Liga Naţională, la Oradea spectatorii venind îmbrăcaţi în roşu. Îi invităm pe toţi spectatorii să vină în orice outfit de culoare albă, tricouri, pulovere, cămăşi, pentru a crea un spectacol aparte la meciul cu BC Mureş”, spune managerul Craiovei, Marius Toma, cel de la care se aşteaptă tot mai multe idei de acest gen. „Au venit alături de noi până acum, suntem siguri că vor veni şi în alb, va fi seara lor în primul rând”, a declarat Ionuţ Drăguşin, pivotul de 2,21 care a devenit deja un star în Bănie.

Mureşenii mizează pe sârbii 3C

Craiovenii au doar indisponibilitatea obişnuită, cea a lui Miskovic, în timp ce mureşenii l-au pierdut recent pe Teodor Jucan, jucător transferat de la Mediaş. În tur, BC Mureş s-a impus în sala proprie cu 94-83, Seals fiind cel mai bun jucător al Ştiinţei, cu 26 de puncte marcate. De partea cealaltă, decisivi au fost Cuic, Ciric şi Ceskovic, tripleta sârbească fiind de bază la echipa lui Srecko Sekulovic, alături de lituanianul Peciukas. Programul etapei a 22-a: BC Timişoara – Dinamo s-a jucat aseară, astăzi: Gaz Metan – Municipal Oradea (ora 17.15, Digisport 2), Ciuc – Atlassib Sibiu, Farul – CSM Bucureşti, CSS Giurgiu – Energia Rovinari, Timba Timişoara – Mobitelco Cluj; duminică: Asesoft Ploieşti – BCM „U” Piteşti (ora 18, Digisport 3). Clasamentul Ligii Naţionale: 1. CSM Oradea 39p, 2. Universitatea Craiova 37p, 3. BC Mureş 36p, 4. Gaz Metan Mediaş 36p, 5. CSM Bucureşti 35p, 6. Mobitelco 35p, 7. BC Timişoara 34p, 8. Asesoft 35p, 9. Energia 32p, 10. Atlassib 31p, 11. BCM Piteşti 31p, 12. CSS Giurgiu 28p, 13. Timba 26p, 14. Farul 24p, 15. Ciuc 24p, 16. Dinamo 23p. Partida de la Sala Polivaletă va începe la ora 20.00 (în direct la Digisport 3), iar biletele costă 5 lei. Echipa feminină de baschet evoluează în deplasare, astăzi, de la ora 18.00, în deplasare la Sepsi Sfântu Gheorghe.