„Generaţii” – expoziţie de fotografie Galeriile „Cromatic”

0
525

La Galeriile „Cromatic” ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj va avea loc miercuri, 24 ianuarie, ora 18.00, vernisajul expoziţiei de fotografie „Generaţii”, cu lucrări de Alin Dijmărescu şi George Dijmărescu – membru  al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR). „Este o viaţă surprinsă în fotografie… 55 de ani de fotografie, premii naţionale şi internaţionale şi două generaţii de fotografi vin în faţa dumneavoastră cu o sinteză a lumii pe care au surprins-o altfel, prin obiectivul aparatului de fotografiat”, spune Alin Dijmărescu, pasionat de fotografie, în prezent cameraman la Studioul Teritorial TVR Craiova.

În urmă cu doi ani, două dintre fotografiile realizate de acesta au fost selectate de echipa Human Rights Project şi incluse în cele 100 de fotografii prezentate în expoziţia dedicată Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, vernisată la Muzeul Olteniei. Alin Dijmărescu a mai expus fotografii pe simeze în Bucureşti şi Arad (alături de Fotoclubul „Mihai Dan-Călinescu”). În portofoliul său se regăsesc, de asemenea, premii pentru imagine, două dintre acestea fiind câştigate la Festivalul-concurs al filmului cu tematică religioasă „Lumină din Lumină”, de la Curtea de Argeş, şi la Festivalul SIMFEST de la Târgu Mureş – pentru eseu cinematografic, cu filmul „Anatomia sticlei”.

Premiat naţional şi internaţional, George Dijmărescu a adus în repetate rânduri pe simeze arta fotografică în anii ’70-’80, fiind distins cu medalia de aur la Paris, în 1973, pentru fotografia „Microbistul”, pe care o regăsim şi în expoziţia „Generaţii”.