„My giant”, ecranizare în Polivalentă

1
72

Uriaşul James Tyler a făcut un meci magistral în faţa liderului Ligii Balcanice, având o eficienţă 38, după 24 de puncte şi 18 recuperări

James Tyler

„Ne va fi greu fără Popescu şi Bureau” era îngrijorat înaintea meciului cu liderul Ligii Balcanice, team-managerul Craiovei, Marius Toma. Lipseau doi titulari, iar unul dintre ei era român şi cum prezenţa unui jucător autohton în permanenţă pe teren este obligatorie în Liga Balcanică, doar Căpuşan şi Gavrilă erau soluţiile viabile pentru meciul cu macedonenii de la Kumanovo, în condiţiile în care al doilea nu prinsese prea multe minute în acest sezon. Mihai Gavrilă a făcut însă un meci curajos, cu 4 puncte şi o destule dueluri câştigate, dorind să arate că echipa se poate bizui în viitor pe el. Andrei Căpuşan a reuşit însă cea mai bună prestaţie stagională, lipsindu-i doar o recuperare pentru a intra în double-double, la final având 15 puncte şi 9 recuperări. Seals nu a fost în apele sale, dar Kovac a fost gata să acopere toate cele 40 de minute, fiind al doilea cel mai eficient „legionar”, cu 14 puncte, 5 recuperări şi 7 assist-uri. Jucătorul serii a fost de departe ultimul înrolat în „Legiunea Gemina”, colosul de 2.18 metri şi 150 de kg, James Tyler. În 33 de minute, Tyler a realizat un double-double apăsat, cu 24 de puncte, 18 recuperări, la care s-au adăugat 4 capace, 3 pase decisive, o intercepţie şi 2 mingi pierdute, pentru o eficienţă de 38. Singurul capitol la care „Shaq de Oltenia” nu a excelat a fost cel al aruncărilor libere, el ratând 9 din cele 17 tentative de la linia de fault. Cu Tyler dominând cele două panouri, Craiova s-a desprins din primul sfert, dar, în stilul caracteristic, a oferit adversarei şansa de a reveni. „Ecsul” Ştiinţei, Ivan Miskovic, i-a „trădat” pe macedoneni, ratând două aruncări libere la scorul de 73-72 şi irosind atacul următor. Finalul a avut raţia de tensiune, însă Căpuşan a fost impecabil de la linia de fault. SCM Universitatea urcă pe locul secund, în spatele celor de la Kumanovo, ambele având însă cele mai multe meciuri disputate în Liga Balcanică. Următoarea partidă a Craiovei în această competiţie va fi marţi, 21 ianuarie, în deplasare, cu Levski Sofia.

Milan Nisic s-a apucat să-i educe pe fani la conferinţă

La conferinţa de presă, Milan Nisic a invocat oboseala jucătorilor săi, care se aflau la al treilea meci în şapte zile şi a criticat atitudinea suporterilor, care i-au luat în colimator pe câţiva baschetbalişti, în special pe Nemanja Maric. „În sala mică veneau doar câteva sute de suporteri, acum vin câteva mii, dar cel puţin 150 dintre ei se cred antrenori, îşi închipuie că sunt specialişti în baschet, spun că nu e bun Seals, nu e bun Maric…cum prinde un jucător o zi mai slabă, trebuie dat afară. Sunt prea mulţi antrenori în tribune, trebuie să aibă mai mult respect pentru munca acestor băieţi!” s-a dezlănţuit Nisic, altfel un tip echilibrat şi calm. Poate că Nisic ar trebui să fie mai vorbăreţ la time-out-uri şi să aibă replică la căderile băieţilor săi pe finalurile de joc în loc să dea sfaturi celui mai entuziast public din ţară. Un sârb ar trebui să înţeleagă mai bine spiritul oltenesc, nu să-l înfiereze aşa repede. Poate ar trebui să ia în calcul că o echipă fără tradiţie, inventată de câţiva ani, fără vreun trofeu în cont, ar trebui să fie extrem de încântată că are parte de cel mai aprins şi mai fidel public din ţară, cu tot cu scăpările sau exagerările sale. Poate că sunt prea mulţi antrenori în tribune, fiindcă aceştia ar putea să considere că nu există vreun antrenor principal pe bancă! Mişa, nu-i mai certa pe fani, dacă tu eşti specialistul mai bine rezolvă problema finalurilor de meci, care tinde să ne aducă în pragul infarctului! De partea cealaltă, antrenorul lui Kumanovo, Goran Dimitrijevic, a spus: „Am avut parte de un meci dificil, pe care că probabil l-a pierdut din primul sfert, când am jucat slab. Am revenit apoi, am avut o şansă de a prelua conducerea în ultimul parţial, dar nu am speculat-o”. „Felicit Craiova pentru victorie şi pentru publicul pe care-l are. A început prost şi ne-am revenit pe parcurs, dar nu ne-am dus come-back-ul până la capăt” a adăugat şi fundaşul Darko Stanimirovic, al doilea marcator al oaspeţilor.

 

SCM Universitatea Craiova – KK Kumanovo 80-76 (29-16, 10-16, 21-19, 20-25)

Sala Polivalentă, spectatori: 2.000.

Craiova: Sokk (10), Seals (11), Kovac (14), Căpuşan (15), Tyler (24). Au mai intrat: Maric (2), Gavrilă (4) şi Hallik. Antrenor: Milan Nisic.

Kumanovo: Parran (10), Stanimirovic (14), Mandic (26), Miskovic (10), Lukovic (6). Au mai intrat: Janeski (3), Kosteski (6), Mladenovic, Radulovic (2). Antrenor: Goran Dimitrievic.

 

Clasamentul Balkan League

1. KK Kumanovo       15 puncte (9 jocuri)

2. SCM U Craiova      13 puncte (9 jocuri)

3. BC Galil Gilboa      12 puncte (7 jocuri)

4. KB Sigal Pristina    12 puncte (7 jocuri)

5. Kozuv Gevgelija     12 puncte (8 jocuri)

6. BC Levski Sofia     11 puncte (7 jocuri)

7. Balkan Botevgrad   9 puncte (6 jocuri)

8. KB Peja                   9 puncte (7 jocuri)

9. KK Teodo Tivat      9 puncte (8 jocuri)

 

1 COMENTARIU

  1. A venit fomistu asta sa se ia de spectatori. Afara cu el, ca nu face nimic la echipa si se vede dupa cum joaca! Ce stie el de bascht, sa ne spuna si noa! Foame mare si nasoasa!

Comments are closed.