Cea mai mare lecţie de voluntariat din Dolj, în online, desfăşurată, astăzi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj: “Şi eu pot fi Moş Crăciun!”

0
1421

Inspectoratul Școlar Județean Dolj, prin grupul de coordonare la nivel de județ a activităților SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), a desfăşurat , astăzi, 15 decembrie, cea mai mare lecție on-line de voluntariat: ”Și eu pot fi Moș Crăciun!”, la nivelul unităților de învățământ din județul Dolj. În acest sens, a fost transmis un link de conectare unităților de învățământ. La acţiune a participat şi inspectorul general al învăţământului doljean, prof.dr. Daniel Alexandru Ion.

La activitate au participat  coordonatorii SNAC la nivelul unităților școlare, profesori și elevi voluntari, care vor realiza brăduți ornamentali şi decoraţiuni de Crăciun, sub îndrumarea doamnei profesor Loredana Bocioagă, de la Colegiul Național ”Carol I” Craiova,  care vor fi donate unităților de învățământ special, respectiv Școlii Gimnaziale Speciale ”Sf. Mina” Craiova și Centrului Școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Vasile” Craiova. Cu aceste decorațiuni vor fi realizați ulterior doi brăduți în aceste unități școlare, pentru elevii acestor școli, cu ocazia serbărilor școlare care marchează sosirea sărbătorilor de iarnă și a vacanței școlare. Decorațiunile vor fi donate acestor școli speciale, la alegere, în ziua de 16 Decembrie 2021, interval 9:00-16:00, prin coordonatorul SNAC de la nivelul unității de învățământ sau alt reprezentant al acestei unități. “Prin această activitate, se urmărește încurajarea implicării elevilor în acţiuni de voluntariat, precum și formarea unui comportament prosocial prin dezvoltarea unor trăsături de caracter precum toleranța, cooperarea, înțelegerea, altruismul etc. Activitatea poate fi văzută ca un mod de comunicare al comunității de voluntari SNAC cu elevii, profesorii din unitățile de învățământ, dar și cu societatea în ansamblul ei, urmare a promovării activității în spațiul social. Îl vedem ca pe un mod de comunicare ce vizează educarea de mentalități privind dezvoltarea abilităților de a primi și a oferi ajutor, un context educațional care oferă copiilor posibilitatea de a aduna în portofoliul trăsăturilor de caracter acele trăsături care  le dau ostare de bine, de a relaționa bine cu ceilalți, indiferent de problemele cu care se confruntă. Mai multe informații privind aspectele organizatorice pot fi regăsite pe site-ul www.socioumanedj.info”, a precizat prof. Marinela Dumitrescu, inspector şcolar pentru socio-umane în cadrul ISJ Dolj. La deschiderea şedinţei online a participat şi prof.dr. Daniel Alexandru Ion, inspector general al învăţământului doljean, care a precizat: “Încurajăm aceste activităţi, le vom derula şi în continuare, este o iniţiativă extraordinară a celor care s-au ocupat de eveniment, iar copiii care vor beneficia de aceste cadouri să aibă Sărbători fericite. Felicitări şi iniţiatorilor!”.