CJ Dolj a dat terenul : Construcţie modulară ATI Covid la Spitalul Judeţean

0
486

 Consiliul Județean Dolj a aprobat ieri, în cadrul şedinţei ordinare, darea în administrare a unei suprafețe de 1400 metri pătrați în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova pentru o perioadă de 10 ani. Tranzacţia s-a realizat în scopul amplasării construcţiei modulare unde va fi relocată secţia de terapie intensivă Covid. Este vorba de o sală de operaţii, cu spaţii anexe şi 30 de paturi.

      În urma relocării secției, unitatea spitalicească de urgenţă va putea reorganiza spațiul ATI din incinta clădirii principale pentru a se conforma legislației, cu distanțarea prevăzută de norme între paturi, în urma solicitărilor Direcţiei de Sănătate Publică. Verificările în secțiile ATI, care au avut loc în perioada 16-23 noiembrie, au fost dispuse de autoritățile centrale la nivelul tuturor spitalelor din țară, ca urmare a tragediei de la Piatra Neamț. La momentul respectiv, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova a transmis că nu va reduce numărul de paturi, ci va extinde secția pentru a putea păstra capacitatea.

Am vrut să fim şi noi solidari”

Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a precizat că administraţia judeţeană va da Spitalului Judeţean din Craiova o suprafaţă de teren pentru construirea unui spital modular, în perioada aceasta, partea de urgenţă fiind suprasolicitată. “În perioada următoare, Spitalul Judeţean va depune un proiect pentru a obţine fonduri în vederea construirii unui ATI, fiind foarte solicitaţi în perioada asta. Au depus proiectul, sunt în evaluare, astăzi, s-au deschis şi liniile de finanţare şi noi, adică, Consiliul Judeţean am vrut să fim solidaro şi am decis să fim alături, oferind acest teren”, a explicat şeful administraţiei judeţene, astăzi, în cadrul şedinţei ordinare a CJ Dolj, fiind şi ultima şedinţă de anul acesta.