Angajații Companiei de Apă Oltenia, voluntari în Programul „Adoptă un copac”

0
289

Protecția mediului înconjurător, sub toate formele, a reprezentat mereu o prioritate pentru Compania de Apă Oltenia. Pe lângă acțiunile pe care le defășurăm în acest sens ca parte a activității Companiei, am decis să ne implicăm activ în viața comunității.

Astfel, în cursul zilei de ieri, peste 20 de angajați ai Companiei de Apă Oltenia au participat voluntar la o acțiune de împădurire în apropierea Craiovei, pe raza localității Breasta. Au muncit până la lăsarea întunericului, reușind să planteze puieți de stejar, ulm, frasin, corn, măceș și sălcioară pe o suprafață de aproximativ 1,5 hectare. Perimetrul pregătit pentru împădurire în această zonă este de 5 hectare, acțiunea continuând pe parcursul întregii săptămâni.

Activitatea face parte din Programul „Adoptă un copac”, derulat de ONG ViitorPlus – Asociația pentru dezvoltare durabilă, ce are drept scop creșterea suprafețelor împădurite din sudul țării și reabilitarea terenurilor degradate aflate în administrarea autorităților locale.

„Natura are nevoie permanentă de oameni dornici să facă bine, iar pentru rezultate vizibile este nevoie să ne implicăm cu toții. Pentru noi a fost cu adevărat o plăcere să participăm la o astfel de acțiune, întrucât este nevoie de implicare, este nevoie să creștem zonele verzi pentru a reduce poluarea, pentru că în acest fel asigurăm un viitor mai curat pentru generațiile următoare”, Conducerea Companiei de Apă Oltenia.