Cât de utilă ar fi repatrierea lui Ivan?

0
250

Atacantul îşi doreşte să rămână la FC Krasnodar, iar Universitatea nu ar fi avantajată de readucerea lui

Pe final de an se vehiculează întoarcerea lui Andrei Ivan în România, la Universitatea Craiova sau la un alt club interesat de împrumutul său de la FC Krasnodar. Corectă este poziţia jucătorului, atât prin declaraţiile de fidelitate faţă de culorile alb-albastre, dar şi fiindcă îşi doreşte să rămână în Rusia şi să lupte pentru un loc în echipă. „Nu vreau să mă întorc în România, sunt plecat abia de 6 luni. Vreau să mă impun în Rusia. M-am acomodat, îmi place oraşul, mă simt foarte bine. Îmi mai trebuie puţin timp să prind încredere în mine. Am învăţat şi limba. Pentru mine, în România există doar Universitatea Craiova. De ce să accept o altă ofertă? Sunt la Krasnodar, îmi e foarte bine acolo. Nu e vorba că eu aş refuza Steaua, o să o refuze cei de la Krasnodar. Momentam nu vreau în România” a declarat atacantul.

O revenire a lui Ivan la Universitatea ar fi utilă din două puncte de vedere: echipa ar avea un jucător important pe postul under 21, Ivan având o valoare certă, dar şi un potenţial fizic care să-i permită să joace meci de meci 90 de minute, şi apoi ruşii i-ar plăti salariul, unul mare. În rest, întoarcerea sa în Bănie n-ar fi recomandată. În primul rând pentru el, fiindcă s-ar putea vorbi de un eşec în prima sa aventură externă. La Krasnodar sunt atacanţi de valoare precum Smolov, Wamberto, Claessen, iar antrenorul Igor Şalimov, fost internaţinal rus, i-a acordat mai multă încredere puştiului crescut la academia locală, Ignatiev (18 ani), care a confimat rapid, marcând 2 goluri în 4 meciuri. Ivan a adunat numai 20 de minute în campionat, jucând practic mai mult în returul play-off-ului Europa League, de la Belgrad, unde a scos şi un penalty. Fostul căpitan al Craiovei s-a confruntat şi cu o accidentare care l-a ţinut departe de gazon o perioadă.

Nici Universitatea nu ar avea interes să-l readucă în Bănie, fiindcă are de încasat sume importante din bonusuri dacă Ivan joacă la Krasnodar, iar acestea ar dispărea în cazul în care Ivan revine acasă. Apoi, pe cele 3 locuri în ofensivă la Universitatea concurează 6 jucători. Băluţă, Mitriţă şi Gustavo sunt titularii şi au marcat împreună 23 de goluri, dar un loc în tripleta ofensivă pretind şi: Burlacu, Bărbuţ şi Roman, primul având 4 goluri, 2 pase decisive şi 2 penalty-uri obţinute în acest campionat. Aşadar, concurenţa este acerbă deja în atacul Craiovei, iar clubul are interes să promoveze jucătorii pe care ar putea scoate profit la un moment dar, Ivan fiind un jucător speculat deja din acest punct de vedere. În aceste condiţii, e greu de crezut că Universitatea ar fi interesată de un împrumut al lui Ivan, mai ales că a achitat recent 700.000 de euro pentru cumpărarea lui Mitriţă. În schimb, Mangia ar avea nevoie de jucători importanţi pe alte posturi, gen: portar şi fundaşi centrali, în pauza de iarnă.