Surprins la furat în garajul unui craiovean, a ajuns după gratii

0
209

Un tânăr de 21 de ani, din judeţul Iaşi, care locuia fără forme legale în Craiova, a fost arestat preventiv pe 30 de zile pentru furt calificat, vineri seara, după ce a fost surprins de un craiovean când fugea din garajul său, de unde îi furase portmoneul.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, joi seara, în jurul orei 23.00, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de Daniela Ungureanu, din Craiova cu privire la faptul că soţul său a surprins un bărbat care a ieşit din garajul locuinţei şi a fugit, escaladând gardul locuinţei. La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, care a constatat că aspectele sesizate se confirmă, totodată stabilindu-se că suspectul reuşise să sustragă din garaj un portmoneu în care se aflau documente de identitate şi câţiva lei.

În urma investigaţiilor efectuate, la scurt timp a fost identificat şi prins autorul faptei, Iulian Andrei Creţu, de 21 de ani, din comuna Deleni, judeţul Iaşi, care locuia fără forme legale în Craiova. Faţă de tânăr s-a dispus începerea urmăririi penale, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Procurorii au promovat dosarul la instanţă, iar în baza probatoriului administrat, vineri seara, Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă a tânărului pe o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii craioveni l-au încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj şi continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.