Tinerii craioveni vor să fie ascultaţi

0
140

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj a organizat, ieri, o întâlnire, în vederea constituirii Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) în Craiova. Au fost prezenţi, pe lângă reprezentanţii DJST, şi cei ai ONG-urilor.

Agenda întâlnirii a cuprins stabilirea structurii CCPT şi discuţii despre regulamentul de organizare. Ideea înfiinţării acestei structuri consultative a pornit de la dorinţa de a crea un mecanism eficient de realizare şi promovare a dialogului structurat între tineri şi autoritatea publică locală. CCPT este o structură, fără personalitate juridică, ce va funcţiona pe lângă Consiliul Local şi Primăria Craiova, prin hotărârea Consiliului Local Municipal Craiova.

„Cei prezenţi au decis crearea unui comitet de iniţiativă şi au definitivat componenţa viitorului CCPT: preşedinţii organizaţiilor neguvernamentale de şi pentru tineret,  organizaţiilor studenţeşti,  structurilor sindicale adresate tinerilor, partidelor politice, Consiliului Judeţean al Elevilor, Fundaţiei Judeţene pentru Tineret, reprezentanţilor grupurilor informale de tineret recunoscute de Primăria Municipiului Craiova. Este momentul în care Primăria Craiova trebuie să arate că este un partener viabil în rezolvarea problemelor tinerilor”, a precizat Diana Neamţu, consilier de tineret în cadrul DJST Dolj.

Vocea tinerilor trebuie auzită, iar doi dintre cei care au fost prezenţi la întâlnire ne-au dat câteva declaraţii. „Ne dorim să se înfiinţeze acest consiliu şi venim cu propuneri de dialog şi de rezolvare a problemelor, deoarece credem că putem fi un liant de comunicare” – Dorina Gruia, preşedinte al Asociaţiei pentru Tineri „Streets”. „Avem idei, cei mai mulţi suntem studenţi ai Facultăţii de Educaţiei Fizică şi Sport a Universităţii din Craiova şi vrem să ne implicăm în viaţa comunităţii, deoarece vrem să arătăm că se pot face lucruri mari în Craiova” – Radu Lozan, Asociaţia Sportivă „Proefs”.