Contra se răzbună pe Băluţă şi Bancu pentru golul lui Zlatinski

0
196

Contra şi-a bătut joc de Băluţă şi Bancu, iar Olanda şi-a bătut joc de el. Băluţă a debutat cu gol la echipa naţională, este căpitanul şi golgheterul echipei de pe locul 3, iar Bancu face un sezon bun, după ce a debutat în naţională la Copenhaga cu centrare de gol. Cei doi sunt singurii tricolori din lotul de 30 pentru amicalele cu Turcia şi Olanda care nu au fost introduşi nici măcar un minut pe teren. Dar nici nu este nevoie să le scoatem în evidenţa forma şi calităţile celor doi olteni Pir şi simplu, dacă nu i-a folosit în două amicale în care a jucat toată lumea, cu excepţia lor, înseamnă că i-a chemat doar ca să-i umilească. Putea să-i lase acasă, decent, nu i-a băgat nimeni pe gât. În schimb, a jucat Hanca, cel din grupul beţivanilor de la Dinamo, şi Alibec, care are în acest campionat câte goluri are şi Niţă! Poate că pe Bancu şi Băluţă i-a ţinut pe bancă tocmai coechipierul Zlatinski, cel care i-a suflat lui Contra titlul de sub nas, în prelungiri, la Severin. Contra îşi plăteşte acum poliţele, dar din postura de selecţioner, ceea ce este extrem de periculos.

Cu turcii, pe care albanezii i-au bătut în Antalya jucând în inferioritate numerică, lui „Guriţă” i-a ieşit. Cu Olanda, echipă care n-a prins ultimele două turnee finale, nu i-a mai mers, mai ales că România a încercat să joace, nu să pândească momente prielnice. A luat însă 3-0 şi n-a fost un scor mincinos. Lui Contra trebuie să i se recunoască meritele de a fi schimbat atitudinea tricolorilor, cât şi faptul că a avut curajul de a folosi mulţi jucători în cele două amicale, riscând destul de mult, dar dacă recurge la astfel de revanşe de om mic, atunci mai bine rămâneam cu senilul de Daum pe bancă!

România — Olanda 0-3
Au marcat: Memphis Depay (47), Ryan Babel (56), Luuk de Jong (81).
Bucureşti, Arena Naţională: 26.000 spectatori.
România:  Pantilimon —  Hanca ( Torje, 63), Chiricheş (căpitan),  Moţi,  Ganea —   Hoban ( Pintilii, 74),  Bicfalvi (Alibec, 66)  — Chipciu, Budescu (Stanciu, 46), Fl.  Tănase ( Grozav, 63) –  Țucudean (Andone, 46). Selecţioner: Cosmin Contra.

Olanda:  Cillessen — Veltman,  de Ligt,  van Dijk,  Ake —  Proepper (van Ginkel, 62),Blind (Promes, 87), Strootman (Vilhena, 77) — Berghuis (van de Beek, 82), Babel (de Jong, 62),  Depay ( Sneijder, 61). Selecţioner: Dick Advocaat.