Peste 1.500 de noi credite Prima Casă

0
120

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut un plafon suplimentar în cadrul programului Prima Casă în valoare de 138 milioane lei. Sumele pot fi folosite la achiziţia oricărui tip de locuinţă prin programul Prima Casă. BCR estimează că va acorda peste 1.500 de noi credite Prima Casă.

Ioana Mihai, şef Departament Credite Garantate din cadrul BCR, a precizat că banca a primit noi fonduri în cadrul programului Prima Casa în valoare de 138 milioane RON şi care reprezintă peste o treime (aproape 35%) din plafonul suplimentar de 400,5 milioane de lei  alocat de Ministerul Finanţelor Publice pentru acordarea de garanţii în cadrul programului Prima Casă 6.

„Valoarea plafonului suplimentar obţinut de către BCR reflectă faptul că am reuşit în cadrul Programului să contribuim la realizarea visului de a achiziţiona prima locuinţă pentru una din trei familii care au cumpărat un imobil prin credit Prima Casă. Deşi mai sunt mai puţin de două luni până la finalul anului, iar plafonul suplimentar este alocat pentru 2014, ne aşteptăm la o accelerare a numărului de solicitări de credite Prima Casă şi de aceea preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat până la sfârşitul acestui an”, a declarat Ioana Mihai.

O creştere a creditului ipotecar standard

BCR a acordat deja în cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 5.400 de credite, iar de la începutul programului şi până în prezent, circa 36.700 de credite, în valoare de peste 6,1 miliarde lei. Evoluţia vânzărilor de credite ipotecare a arătat o creştere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, însă, ca de obicei la finalul plafonului alocat Programului, evoluţiile recente indică vânzări mai puternice pe Prima Casă. Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri.