Craiova, pregătită pentru iarnă

0
141

Autoritățile locale susțin că sunt pregătite să facă față acestei ierni. Ca și iarna trecută, Salubritatea va coordona acțiunea de deszăpezire, fiind ajutată la intervenții de RAADPFL Craiova și de încă două societăți care vor pune la dispoziție mașinile pentru degajarea zăpezii și împrăștierea de material antiderapant.

Reprezentanții SC Salubritate Craiova au anunțat că 94 de utilaje de deszăpezire și peste 1.500 de tone de material antiderapant sunt în prezent pregătite în vederea punerii în aplicare a programului de măsuri și acțiuni pentru deszăpezire și combaterea poleiului în Craiova. Pe data de 10 noiembrie, Salubritatea a încheiat câte un acord cadru pentru închirierea unor utilaje ce vor fi folosite la curățarea străzilor pentru cele trei loturi scoase la licitație.

94 de utilaje vor fi folosite la deszăpezire

RAADPFL Craiova va asigura vehicule pentru împins zăpada și împrăștiat material antiderapant (minimum 7 și maximum 11 vehicule), cu o valoare estimată de cel puțin 190.000 lei și cel mult 300.000 lei. Cel de-al doilea și al treilea operator sunt două societăți comerciale. S.C. Grant CPC S.R.L. a câștigat licitația pentru închirierea unor vehicule multifuncționale (minimum 34 și maximul 43 utilaje), cu o valoare estimată de cel puțin 1.500.000 lei și cel mult 1.900.000 lei, iar S.C. Rodali Cargo S.R.L. va închiria către SC Salubritate Craiova SRL vehicule pentru transport material antiderapant, zăpadă și servicii de tractare (minimum 3 și maximum 8 vehicule), cu o valoare estimată de cel puțin 75.000 lei și cel mult 200.000 lei.

Suficient material antiderapant pe stoc

Utilajelor închiriate li se adaugă cele 32 de vehicule aparținând SC Salubritate Craiova SRL. „Utilajele vor fi închiriate în funcție de condițiile meteorologice, însă este important de subliniat faptul că, în cazul în care vom avea o iarnă grea, avem la dispoziție 94 de vehicule care vor lucra cât va fi nevoie pentru a menține funcționale căile publice din Craiova. Ca în fiecare an, vom folosi operatori manuali pentru degajarea trotuarelor și a zonelor greu accesibile”, a declarat Cristian Popescu, directorul SC Salubritate Craiova.

De asemenea, Salubritatea are pe stoc aproximativ 500 de tone de nisip, peste 1.000 tone de sare industrială, 37 tone de clorură de calciu, precum și 7 tone de clorură de magneziu. Conform acordului-cadru încheiat cu societatea Ginard Com SRL, Salubritate Craiova va achiziționa minimum 2.500 tone și maximum 3.000 tone de sare industrială, stocurile urmând să fie asigurate în funcție de necesități.