Un nou centru de dializă, inaugurat la Craiova

0
714

Pacienţii din Craiova care au nevoie de dializă pot beneficia de tratament în cadrul unui nou centru IHS, inaugurat ieri în prezenţa mai multor medici, dar şi a autorităţilor locale.

Centrul de Nefrologie şi Dializă din Craiova a fost conceput pentru a răspunde nevoilor specifice unui număr de pacienţi în creştere. În prezent, acesta asigură tratament integrat pentru cei peste 120 de pacienţi dializaţi.

Din 2004 şi până în prezent, IHS, o companie românească, a investit pe piaţa locală peste 27 milioane euro pentru deschiderea celor 13 centre de dializă, dotarea lor cu aparatură medicală şi, nu în ultimul rând, pentru pregătirea şi educarea medicală continuă a personalului. În prezent, IHS este unul din cei doi lideri de piaţă, din punct de vedere al numărului de pacienţi trataţi, şi se situează pe locul 6 pe piaţa Europeană a serviciilor medicale de dializă.

„Centrul de dializă din Craiova reprezintă cea de-a 7-a investiţie de tip Greenfield a companiei IHS, din totalul celor 13 de centre IHS deja existente. Dincolo de a opera la cele mai înalte standarde de infrastructură şi tehnologie, scopul nostru este de a oferi pacienţilor cu boli renale cronice, din România, cele mai bune terapii disponibile la nivel internaţional. De aceea, în compania noastră orice zi înseamnă pasiune şi dedicare pentru fiecare pacient în parte. Punem accentul pe calitatea instruirii şi pe dezvoltarea personalului medical, astfel încât rolul terapeutic în îngrijirea bolnavilor să fie asumat cu empatie, compasiune şi înţelegerea problemelor pe care aceste persoane şi familiile lor le întâmpină”,  a declarat Georgios Sofianos, administratorul IHS.

Terapii integrate pentru pacienţii craioveni

Cadrele medicale oferă pacienţilor cu boală cronică de Rinichi terapii integrate, îngrijire individualizată şi tratamente de dializă la standarde europene. Tehnologia ultramodernă şi serviciile medicale de cea mai înaltă calitate servesc un număr din ce în ce mai mare de persoane diagnosticate cu boli cronice, pentru care calitatea vieţii şi controlul afecţiunii sunt în egală măsură importante. În  afară de acţiunile de monitorizare periodică clinică şi de laborator a pacienţilor, se acordă prioritate asistenţei medicale integrate, colaborării permanente cu clinici universitare pentru asistenţă de specialitate, precum şi asistenţei complementare (asistenţă psihologică, nutriţional-dietetică).

„Noul centru de Nefrologie şi Dializă IHS din Craiova oferă tratamente personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte. Echipa medicală IHS Craiova are acces la aparatură medicală de ultimă generaţie şi la instruirea permanentă oferită de cursurile IHS Medical School, asigurând astfel pacienţilor tratamente complexe, de cea mai înaltă calitate”, a precizat dr. Cristina Văduva, medic şef al Centrului de Nefrologie şi Dializă IHS din Craiova.

Îngrijiri la domiciliu pentru persoanele cu dizabilităţi

Sistemul IHS nu se adresează numai persoanelor cu boală cronică de rinichi în stadiile care necesită dializă, ci şi celor care prezintă factori de risc pentru dezvoltarea afecţiunilor renale sau celor cu afecţiuni renale cunoscute, în diferite stadii de evoluţie. Se oferă şi îngrijiri la domiciliu atât pacienţilor cu dizabilităţi (al căror grad de autonomie este semnificativ alterat), conform reglementărilor din contractul cu casele judeţene de asigurări de sănătate, cât şi celor care au ales efectuarea unei modalităţi de dializă la domiciliu, ca un suport în conservarea independenţei faţă de spital şi centrul de dializă. „Acest proiect înseamnă dezvoltare pentru nefrologie. În urmă cu 22 de ani nici nu visam ă avem un astfel de centru la Craiova”, a afirmat prof. univ. dr. Eugen Moţa, preşedintele Societăţii Române de Nefrologie.