Dolj: zece unități de învățământ în scenariul roșu

0
545
Inspectoratul Școlar Județean Dolj monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.
Azi, în conformitate cu datele transmise de unitățile școlare, se înregistrează următoarea situație: 450 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1) – participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară; 105 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2) –  participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 10 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) – participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.
Scenarii schimbate
Conform ultimelor monitorizări, Şcoala Gimnazială din Ghindeni a trecut de la “roşu” la verde, iar o grupă de la Grădiniţa cu Program Normal “Madona Dudu” din Craiova a sărit la “roşu”, restul fiind pe “galben”. Liceul Tehnologic “Costin D. Neniţescu” a trecut la scenariul 2, de la 1, în afara a două clase care sunt în 3. Grădiniţa cu Program Prelungit “Castelul Fermecat” din Craiova a ajuns de la “1” la “2”, dar cu o grupă în “3”.Rămâne în “galben” Colegiul Naţional “Carol I”, în afara unei clase care a trecut în “roşu”. Aceleaşi scenarii, la fel cu câte o grupă pe “roşu”, sunt şi la Liceul Teoretic “Tudor Arghezi”, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi”, Şcoala Gimnazială “Sf. Gheorghe”, Şcoala Gimnazială “Ion Ţuculescu”, toate din Craiova. Pe scenariul 2 se află Liceul “Charles Laugier” , dar cu două clase în “roşu”, iar Şcoala Gimnazială din Izvoare a trecut de la “verde” la “galben”, în afara unui număr de patru clase care sunt în “roşu”.