Şoferul fugar de la Bratovoeşti reţinut de poliţişti

0
68

Autorul accidentului mortal petrecut în comuna Bratovoeşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost prins de poliţişti. Tânărul, de 28 de ani, din Craiova, a fost reţinut pe 24 de ore, însă ieri după-amiază Judecătoria Craiova a respins propunerea procurorilor de arestare a acestuia. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Dolj.

În urma cercetărilor efecuate, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj au reuşit să dea de urma autorului accidentului mortal petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în comuna doljeană Bratovoeşti. Asta mai ales că autoutilitara Fiat Ducato care l-a lovit pe pieton a fost găsită abandonată, cu capota îndoită şi parbrizul spart, la câţiva metri de locul impactului. Cel care o conducea s-a dovedit a fi Cristian Badea, de 28 de ani, din Craiova. Poliţiştii l-au identificat şi l-au ridicat pentru audieri duminică seara, l-au introdus în arestul IPJ Dolj pentru 24 de ore, iar ieri l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Procurorii au decis să-l prezinte instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, însă Judecătoria Craiova a respins propunerea, astfel că Badea a fost pus în libertate. Procurorii pot face recurs împotriva acestei decizii, mai ales că n-ar fi prima dată când Tribunalul Dolj dispune arestarea şoferilor fugari.

Reamintim că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, puţin după ora 1.00, în comuna Bratovoeşti s-a petrecut un accident mortal. S-a stabilit că Aurel Ion, de 37 de ani, din localitate, în timp ce se deplasa pe marginea dreaptă a părţii carosabile, pe DN 55, dinspre Craiova către Bechet, a fost lovit de o autoutilitară Fiat Ducato. Pietonul şi-a pierdut viaţa, medicii de pe ambulanţa SMURD ajunsă la faţa locului neputând face altceva decât să constate decesul acestuia, iar conducătorul vehiculului a fugit, lăsând maşina acolo. „Craioveanul de 28 de ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi a fost introdus în arestul I.P.J. Dolj, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Judecătoria Craiova a respins, însă, astăzi (n.r.-ieri) propunerea de arestare preventivă a tânărului în cauză”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.