5.600 de cauze sprijinite prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor

0
124

MOL Romania a lansat cea de-a patra ediţie a Programului – MOL Pentru Sănătatea Copiilor. În cadrul precedentelor ediţii MOL România a susţinut 53 de proiecte cu peste 200.000 euro şi astfel au fost ajutaţi 5.600 de copii cu nevoi speciale, din Oltenia fiind finanţat proiectul “Şi noi avem dreptul la exprimare”, derulat de Asociaţia “Peoples in Difficulty” din Craiova.  Ediţia actuală a programului este susţinută cu sponsorizări disponibile ONG-urilor în valoare totală de 300.000 de lei.

Programul “MOL Pentru Sănătatea Copiilor”, se adresează organizaţiilor non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copiii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.  “În esenţă, prin programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este sprijinită munca de zi cu zi a unor echipe complementare, care luptă alături de părinţi astfel încât copiii lor aflaţi în suferinţă să îşi amelioreze starea de sănătate. Pe parcursul celor trei ani de existenţă a acestui program, MOL România a susţinut 53 de proiecte cu peste 200.000 euro şi astfel au fost ajutaţi 5.600 de copii cu nevoi speciale”, declară reprezentanţii MOL România.

“Terapia prin artă contribuie la dezvoltarea personală”

Lansarea programului a avut loc la Şcoala Specială Paşcani, a cărei ofertă educaţională şi terapeutică este special concepută pentru 133 de elevi cu deficienţe mintale uşoare, moderate, severe şi asociate, copii cu vârste între 7 şi 17 ani din Paşcani şi localităţi limitrofe.  “Rezultatele programului MOL – Pentru sănătatea copiilor organizat de Fundaţia pentru Comunitate şi finanţat de MOL România au fost pozitive, terapia prin artă contribuind la dezvoltarea personală şi stimularea autoexprimării creative a copiilor cu deficienţă mintală, precum şi la facilitarea integrării lor şcolare, profesionale şi sociale”, mai spun Reprezentanţii MOL România

În cadrul proiectului MOL – Pentru sănătatea copiilor un ONG poate să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada 30 noiembrie 2012 – 21 octombrie 2013. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 2 noiembrie 2012. Cuantumul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei.

 

Fundaţia Pentru Comunitate este o organizaţie non profit înfiinţată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoaşterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunţate, Fundaţia sprijină activităţi în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv şi de recreaţie. Sprijină de asemenea copii şi tineri în suferinţă, precum şi acele organizaţii care se ocupă de însănătoşirea, de reabilitarea lor.

  

Grupul MOL este una dintre companiile de top din Europa Centrală, cu operaţiuni în peste 40 de ţări şi 32.000 de angajaţi în întreaga lume. MOL are operaţiuni de explorare în 11 ţări şi de producţie în 7 ţări. Grupul controlează, de asemenea, cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania deţine o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est.