„Drumul vinului, drumul succesului”

0
347

Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare ARoTT Craiova, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultură, Balkan Civic Coalition–Belogradchik, Agenţia pentru Dezvoltarea Regională şi Centrul de Afaceri 2000 Montana şi Centrul National pentru Servicii de Informare Pleven implementează proiectul „Drumul vinului”, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013, Axa prioritară nr. 3 „Dezvoltare Economică şi Socială”, Domeniul de intervenţie 3.1. „Susţinerea cooperării mediului de afaceri din zona transfrontalieră şi a promovării imaginii şi identităţii regionale”. Proiectul propune dezvoltarea economică durabilă a regiunii transfrontaliere Dolj, Olt, Mehedinti, Belogradchik, Montana, Pleven, prin identificarea şi promovarea oportunităţilor în domeniul viticulturii şi servicii adiacente.

O expoziţie transfrontalieră

Activităţile proiectului vizează “Identificarea potenţialului de dezvoltare a industriei viticole din regiunea transfrontalieră româno-bulgară”, “Strategia de promovare a produselor vini-viticole din zona transfrontalieră Dolj, Olt, Mehedinţi, Belogradchik, Montana, Pleven pe pieţele Uniunii Europene”, un Ghid al “Celor mai bune practici în viticultura regiunii tranfrontaliere româno-bulgare”, un film de promovare „Drumul vinului, drumul succesului”, un portal de promovare a industrie viţei de vie şi vinului şi industriile adiacente din zona transfrontalieră româno-bulgară, patru seminarii pentru IMM-uri din industria viticolă, două evenimente tip workshop si brokerage pentru producatorii şi comercianţii din industria vinului, două misiuni economice pentru IMM-uri din industria vinului, o Conferinţă Regională, o expoziţie transfrontalieră, două iniţiative pilot pentru industria viţei de vie şi a vinului şi nu în ultimul rând, o campanie de promovare.

500 IMM-uri, furnizori de servicii adiacente industriei viticole

„Grupurile ţintă vizate de proiect sunt 200 IMM-uri şi producători viticoli privaţi din regiunea transfrontalieră, 500 IMM-uri, furnizori de servicii adiacente industriei viticole din regiunea transfrontalieră, autorităţile locale şi regionale din regiunea transfrontalieră, întrega populaţie a regiunii de graniţe româno-bulgare”, a precizat ing. Gabriel Vlăduţ, preşedintele ARoTT. În cadrul acestui proiect, timp de două zile, în perioada 18-19 octombrie 2012, va avea loc la sediul AroTT o misiune economică a delegaţiei din districtele Pleven, Vidin şi Montana din Bulgaria. Din delegaţie vor face parte producători şi comercianţi din industria vini-viticolă din Bulgaria dornici de a schimba informaţii şi bune practici cu producători din România.