Prezenţa elevilor în Consiliile de Administraţie, obligatorie

0
76

eleviDespre metodologia constituirii şi funcţionării Consiliului de Administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ am amintit, dar o componentă importantă este cea referitoare la prezenţa elevilor în aceste structuri de conducere.

Pentru a fi în plină legalitate, un Consiliu de Administraţie nu poate decât să aibă numărul cerut de legiuitor. Pentru ca totul să fie în regulă, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a trimis înştiinţări către fiecare inspectorat şcolar judeţean.

„Este o prevedere foarte importantă, de aceea am şi trimis-o pe adresa unităţilor şcolare. Astfel, trebuie acordată o atenţie deosebită convocării obligatorii, de către preşedintele Consiliului de Administraţie, a reprezentantului elevilor, care a împlinit vârsta de 18 ani, la toate şedinţele. În situaţiile în care, la nivelul unităţii nu există elevi care au împlinit 18 ani, reprezentantul acestora este desemnat de Consiliul elevilor şi participă cu statut de observator la CA, fiind convocat obligatoriu de preşedinte la lucrările unde se dezbat problematici referitoare la şcolari”, a declarat prof. Alexandru Dragnea, inspector management instituţional în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.